Cât de eficientă este crema de albăstrele

1 2 jpg jpeg

Folosite în cosmetică de foarte mulţi ani, albăstrelele sunt recunoscute pentru efectele lor calmante şi tonifiante.

Dacă o noapte pierdută şi-a lăsat amprenta asupra chipului tău, crema cu extract de albăstrele îţi va reda luminozitatea pielii şi o va hidrata în profunzime.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale albăstrelelor este acela că luptă împotriva îmbătrânirii premature a tenului cu succes, diminuând la maxim ridurile fine.

Calmează ochii obosiţi

1 2 jpg jpeg

Poţi alege să îţi prepari acasă minunata cremă de albăstrele, este simplu şi rapid şi vei avea control asupra calităţii ei.

Pentru asta ai nevoie de 4 linguri de flori de albăstrele bine mărunţite, 6 linguri de unt şi o linguriţă de ceară de albine.

Topeşte untul la baie de aburi şi apoi adaugă albăstrelele şi ceara. Lasă-le la foc mic pentru maxim 15 minute amestecând continuu, apoi ia conţinutul de pe foc şi strecoară-l. Depozitează produsul obţinut într-un recipient de sticlă şi după ce s-a răcit lasă-l la frigider până de întăreşte însă nu mai mult de o lună.

Află care este masca potrivită pentru tenul tău AICI

La ce poţi folosi albăstrelele

1 2 jpg jpeg

Dacă faci ceai din flori de albăstrele poţi să îl foloseşti la spălături oculare, poţi să îţi aplici comprese pe pleoape sau poţi să faci un mix din albăstrele, muşeţel şi flori de gălbelene.

Vei combate cu succes toate problemele de la nivelul tenului cu acest mix, îţi vei feri ochii de iritaţii iar musculatura va fi în permanenţă tonifiată.

Ţine cont de faptul că masca cu albăstrele are efect regenerant la nivelul tenului, acesta fiind vizibil mai suplu şi mai catifelat chiar şi după prima utilizare.

Masca de albăstrele

Ai nevoie de o infuzie de albăstrele, cremă antirid, lapte, o fiolă de vitamina A, un ou, lăptişor de matcă, miere, smântână şi folie de plastic.

Vei atenua pungile de sub ochi dacă alegi să amesteci o linguriţă de smântână cu două linguriţe de lapte, o lingură de miere, gălbenuşul unui ou, o fiolă de vitamina A şi 15 grame de lăptişor de matca.

Întinde această mască pe faţă şi aplică apoi o folie de plastic peste ea şi las-o să acţioneze pentru maxim 30 de minute.

După acest interval clăteşte bine faţa cu apă călduţă din abundenţă şi aplică un strat de cremă antirid şi pe suprafaţa pleoapelor aplică o compresă caldă cu infuzie de albăstrele până când acesta se răceşte.

Dacă te supără punctele negre, apelează la o baie de aburi cu albăstrele, şi apoi le vei putea scoate mult mai uşor.