Alimentele cu efecte extraordinare pentru frumuseţea ta! Brânza îţi face părul superb, iaurtul previne ridurile

1 2 jpg jpeg

De la iaurtul grecesc pentru prevenirea ridurilor până la brânza pentru un păr lucios, acestea sunt alimentele pe care ar trebui să le mâncăm cu toţii să arătăm cât mai bine.

PĂR

Brânză - Încurajează creşterea: este bogată în substanţe nutritive care promovează creşterea părului lung şi sănătos, potrivit cercetărilor de la Beautyflash.co.uk, care au pus laolaltă lista alimentelor cu beneficii uimitoare de frumuseţe.

Stridiile - Întăresc şi îngroaşă părul: lipsa de zinc este vinovată pentru pierderea părului. Prin urmare, consumul de alimente bogate în zinc, cum ar fi stridiile, va ajuta la întărirea foliculilor şi va încuraja părul mai gros şi sănătos.

Somon - încurajează strălucirea şi creşterea: somonul este plin de acizi graşi omega-3 care hrănesc glandele de ulei din foliculii părului, dând acestuia o strălucire mai bună. Acizii au, de asemenea, proprietăţi antiinflamatorii care încurajează creşterea sănătoasă.

Spanac - Împiedică ruperea părului: Spanacul este plin de nutrienţi, inclusiv vitaminele A, C, fier şi beta-caroten. Acestea vă ajută să vă menţineţi părul sănătos şi hidratat, ceea ce va împiedica ruperea.

PIELE

Avocado - Protejează pielea: Avocado-ul este plin de grăsimi sănătoase, care vă ajută să păstraţi hidratarea pielii. De asemenea, s-a demonstrat că grăsimile sănătoase protejează pielea împotriva razelor soarelui.

Iaurtul grecesc - previne ridurile: se spune că iaurtul grecesc are beneficii uriaşe pentru piele, mai exact o ajută să devină mai fermă şi mai rezistentă la riduri.

Uleiul de măsline - Reduce inflamaţia şi pielea ”pufoasă”: Uleiul de măsline conţine antioxidanţi care ajută la reducerea inflamaţiei pielii. Beneficiul poate fi obţinut prin consumarea uleiului de măsline în alimentaţie sau prin aplicarea acestuia direct pe piele - în special în zonele foarte uscate.

DINŢI

Ceaiul verde - Reduce placa: Studiile au descoperit că ceaiul verde poate fi extrem de benefic pentru sănătatea dentară, prin reducerea plăcii bacteriene, scăderea acidităţii şi controlul nivelurilor de bacterii. Se crede că dacă beţi ceai verde, este mai puţin probabil să suferiţi de afecţiuni ale gingiilor şi cariilor dentare.

Brânză - Scade nivelul de aciditate şi reduce riscul cariilor dentare: Brânza este o sursă incredibilă de calciu, care este unul dintre cele mai importante substanţe nutritive pentru dinţi puternici şi sănătoşi. De asemenea, consumul brânzei ridică pH-ul din gură, reducând riscul cariilor dentare.

Căpşuni - Dinţi albi: căpşunile conţin o substanţă de curăţare naturală numită acid malic, care este un agent de albire a smalţului.

Ţelină - Dinţi mai curaţi şi o respiraţie mai proaspătă: Ţelina este excelentă pentru sănătatea orală, deoarece necesită multă mestecare care stimulează producţia de saliva. Această saliva neutralizează bacteriile din gură.

UNGHII

Seminţele de Chia - Întăresc şi încurajează creşterea: seminţele de Chia sunt pline de beneficii pentru sănătate, cum ar fi o mare sursă de calciu, proteine şi magneziu. Aceste substanţe nutritive susţin producţia de colagen în organism.

Seminţe de dovleac - Întăresc şi încurajează creşterea: seminţele de dovleac oferă o mulţime de beneficii, iar sănătatea unghiilor este una dintre ele. Cu niveluri ridicate de proteine, zinc şi fier, aceste seminţe conţin toate elementele cheie pe care unghiile dumneavoastre le au pentru o creştere puternică şi sănătoasă.

Broccoli - intăreşte unghiile: dacă creşteţi aportul de proteine pentru a încuraja creşterea unghiilor, atunci luaţi în calcul să alăturaţi şi broccoli-ul, deoarece sporeşte beneficiile proteinei cu ajutorul unui aminoacid numit cisteina.

Cacao brut - Întăreşte şi încurajează creşterea: Cacao-ul brut este plin de nutrienţi care ajută la sănătatea unghiilor. Cacaua conţine magneziu, fier, zinc şi calciu.