3 măşti cu tărâţe de grâu pentru un ten curat

1 2 jpg jpeg

1. Mască pentru exfolierea tenului

În lipsa exfolierii tenului, porii se înfundă, încep să arate inestetic şi să secrete ulei, fapt care determină acumularea murdăriei, a celulelor moarte şi a bacteriilor, creând mediul propice pentru apariţia acneei. Exfolierea reprezintă cel mai important pas, deoarece te ajută să ai o piele curata, care va absorbi mai rapid produsele cosmetice aplicate ulterior.

Pentru a prepara masca ai nevoie de 1 lingură de tărâţe, 2 linguri de miere şi câteva picături de ulei de măsline. Amesteci toate ingredientele până se omogenizează, apoi aplici masca pe faţă şi o laşi să acţioneze minimum 15 minute. Clăteşti cu apă călduţă. Se recomandă folosirea ei o dată pe săptămână.

2. Mască pentru eliminarea punctelor negre

Inesteticele puncte negre sunt una dintre cele mai întâlnite probleme ale tenului. Apar, de obicei, din cauza dilatării porilor, care provoacă acumularea sebumului în exces. În contact cu aerul, acestea oxidează şi se închid la culoare. Zona T (frunte, nas, bărbie) este cea mai predispusă apariţiei punctelor negre.

Masca pentru eliminarea punctelor negre se obţine din 4 linguri de tărâţe de grâu opărite, 1 albuş, câteva picături de zeamă de lămâie şi 1 linguriţă de ulei de măsline. Amesteci toate ingredientele până obţii o pastă pe care o aplici pe ten, lăsând-o să acţioneze 15 minute. La final, clăteşti tenul cu apă călduţă. Se foloseşte de 1-2 ori pe săptămână.

3. Mască pentru eliminarea petelor pigmentare

Expunerea prelungită la soare, îndepărtarea incorectă şi agresivă a coşurilor şi exfolierea tenului în exces pot provoca apariţia petelor pigmentare. Acestea pot dispărea în timp doar dacă acorzi o atenţie sporită îngrijirii pielii şi foloseşti în fiecare zi un produs cu protecţie solară.

Pentru obţinerea măştii care elimină petelor pigmentare ai nevoie de 1-2 linguriţe de tărâţe de grâu, 1 linguriţă de pudră de argilă, câteva picături de zeamă de lămâie, 1 lingură de lapte. Amesteci ingredientele până obţii o pastă subţire. Aplici masca pe tenul curăţat, în prelabil, o laşi să acţioneze 25-30 de minute, iar la final o îndepărtezi cu apă călduţă. Se recomandă folosirea ei de 2 ori pe săptămână.