Cum combați căderea părului: 6 remedii naturiste

par9 jpg

Ai probleme cu căderea părului? Ai încercat produse variate, dar fără niciun rezultat? Aruncă un ochi și la aceste remedii!

Sucul de ceapă

Sulful din sucul de ceapă ajută la refacerea părului. Nu există prea multe cercetări în acest sens, doar un studiu care a reunit persoane ce suferă de alopecie, boala care provoacă căderea neregulată a părului. Jumătate au pus suc de ceapă pe scalp de două ori pe zi, iar ceilalți au folosit apă de la robinet. După două săptămâni, 74% din grupul celor care foloseau suc de ceapă  au avut rezultate spectaculoase, părul le-a crescut , în comparație cu cei care au folosit apă de la robinet. Dacă îl încercați, poate adăugați ceva care să mascheaze mirosul.

Fierul

Acest nutrient crucial îți ajută corpul să producă sânge, iar nivelurile scăzute ale acestuia sunt legate de căderea părului. Motivul nu este clar, de aceea este indicat să mănânci   alimente bogate în fier, cum ar fi carnea, peștele, carnea de pasăre, tofu, broccoli și tot felul de verdeață. Totuși, discută cu medicul tău înainte de a lua pastile care conțin fier. Prea mult poate provoca vărsături și constipație, iar dozele foarte mari pot fi chiar fatale.

Biotina

Unii medici prescriu biotina (vitamina B7) pentru căderea părului și obțin rezultate bune. Poate face însă minuni și pentru pielea ta. Ouăle, germenii de grâu și ciupercile conțin toate o cantitate mare de biotină. În timp ce multe produse de păr se laudă că îl conțin, nu există prea multe dovezi că pot combate căderea părului.

Zincul

Zincul ajută majoritatea proceselor din corpul tău care te mențin în viață, așa că nu este surprinzător că întărește și foliculii de sub scalp care îți hrănesc părul. Corpul tău nu stochează zincul, așa că ai nevoie de alimente în dieta ta care să îl conțină. Dacă nivelul este scăzut, există unele dovezi că administrarea de zinc pe cale orală ar putea ajuta la căderea părului, dar sunt necesare mai multe cercetări.

Aromaterapia

Uleiurile din lemn de santal, lavandă, rozmarin și cimbru sunt folosite în tratarea căderii părului de peste 100 de ani. Se crede că un compus din ele stimulează creșterea , de aceea poți încerca îți dai pe scalp cu unul sau mai multe dintre aceste uleiuri timp de cel puțin două minute în fiecare noapte. Apoi, e bine să îți înfășori capul într-un prosop cald pentru a-l ajuta să se absoarbă mai bine. Beneficiile nu se opresc însă aici, pentru că: acest masaj de noapte miroase bine și te poate ajuta să te simți mai relaxat.

Melatonina

S-ar putea să cunoști melatonina drept „hormonul somnului”. Mulți oameni îl iau ca supliment pentru a combate insomnia. Dar o cremă cu melatonină poate, de asemenea, să stimuleze creșterea părului sau să încetinească căderea părului. Motivele nu sunt clare, dar, într-un studiu, persoanele care au folosit un amestec de melatonină pe scalp au avut mai puține probleme cu căderea părului în cele 30 de zile. Te lupți cu mătreața? Melatonina ar putea ajuta și la asta. Ca și în cazul tuturor suplimentelor, consultă mai întâi un medic.