Cele mai bune plante pentru b─âile de ┼čezut. Ajut─â ├«n hemoroizi ┼či infec┼úii intime

1 baie sezut jpg jpeg

Nepl─âcerile femeie┼čti precum infec┼úiile vaginale, dar ┼či boala hemoroidal─â pot fi ameliorate cu ajutorul b─âilor de ┼čezut. Unele plante ┼či-au dovedit eficien┼úa ├«n astfel de probleme, de aceea po┼úi apela la ele pentru alinarea simptomelor ┼či pentru gr─âbirea vindec─ârii.

B─âile de ┼čezut nu ├«nlocuiesc vizita la medic, dar pot aduce ameliorare ├«n diverse probleme precum candidoza, hemoroizii ┼či leucoreea. Pentru b─âile de ┼čezut, se folose┼čte un lighean ├«n care se st─â cu partea posterioar─â sau se umple cada cu ap─â p├ón─â ├«n zona taliei. Apa poate fi fierbinte sau c─âldu┼ú─â, suportabil─â ├«n func┼úie de ce se trateaz─â. B─âile de ┼čezut calde sunt benefice pentru tratarea durerilor sau inflama┼úiilor organelor genitale sau ale regiunii pelviene. Cele la temperatura camerei sunt recomandate ├«n hemoroizi, pentru descongestionarea zonei afectate. B─âile calde pot dura 20 ÔÇô 30 de minute, iar cele cu apa la temperatura camerei, un sfert de or─â. 

M─ârul-lupului ┼či lum├ón─ârica, utile ├«n hemoroizi

M─ârul-lupului este o plant─â folosit─â ├«n b─âile de ┼čezut pentru hemoroizii externi ┼či pentru fisurile anale. Se prepar─â o infuzie din 5 linguri de plant─â la 2 litri de ap─â clocotit─â, care se las─â s─â se r─âceasc─â. B─âile se fac seara, ├«nainte culcare.  

┼×i b─âile de ┼čezut cu lum├ón─âric─â dau rezultate ├«n ameliorarea hemoroizilor. Se prepar─â o infuzie din 50 g de frunze de lum├ón─âric─â la 1 litru de ap─â clocotit─â ┼či se a┼čteapt─â p├ón─â ce apa ajunge la o temperatur─â suportabil─â. Sunt recomandate 2 astfel de b─âi, una diminea┼úa ┼či una seara, ├«nainte de culcare.

Cite┼čte ┼či: Hemoroizii: de la simptome la tratament

Mu┼če┼úelul calmeaz─â mucoasa anal─â ┼či vaginal─â

Despre mu┼če┼úel se ┼čtie c─â este benefic pentru men┼úinerea s─ân─ât─â┼úii stomacului, dar aceast─â plant─â este excelent─â ┼či pentru utiliz─ârile externe. Mai exact, reduce disconfortul care apare la nivelul venelor hemoroidale, mucoasei anale ┼či vaginale. Pentru b─âile de ┼čezut, se prepar─â o infuzie din 6 linguri de mu┼če┼úel uscat la 1 litru de ap─â.

G─âlbenelele┬áse folosesc ├«n leucoree ┼či candidoz─â

Plant─â cu ac┼úiune calmant─â ┼či dezinfectant─â, g─âlbenelele reduc disconfortul care apare la nivelul mucoasei anale ┼či vaginale. B─âile de ┼čezut cu g─âlbenele pot fi ├«ncercate ├«n leucoree, candidoz─â sau alte micoze, precum ┼či ├«n boala hemoroidal─â. Pentru b─âile de ┼čezut se face un ceai din 2 linguri de g─âlbenele la 1 litru de ap─â. De asemenea, poate fi folosit un macerat ob┼úinut din 100 g de plant─â uscat─â, care se las─â ├«n 4 litri de ap─â peste noapte. A doua zi, se fierbe, se strecoar─â ┼či se pune ├«n baia de ┼čezut.

Coada-┼čoricelului┬áamelioreaz─â bolile ginecologice

Datorit─â propriet─â┼úilor antiinflamatoare, dezinfectante ┼či calmante, infuzia de coada-┼čoricelului este benefic─â at├ót pentru men┼úinerea igienei intime, c├ót ┼či pentru tratarea leucoreei, a infec┼úiilor vaginale sau a micozelor. Pentru b─âi de ┼čezut, se folosesc 50 - 100 g de plant─â la 1 litru de ap─â. Se las─â la macerat peste noapte, dup─â care se fierbe ┼či se las─â s─â ajung─â la temperatura camerei. Se pot face ┼či sp─âl─âturi locale cu infuzie de coada-┼čoricelului. ├Än prolapsul uterin (cobor├órea organelor), b─âile de ┼čezut se pot face pe perioade ├«ndelungate.

Ce beneficii are coada-calului

B─âile de ┼čezut cu coada-calului pot aduce ameliorare ├«n cistit─â. Pentru o astfel de baie se pun la macerat 100 g de coada-calului ├«n 500 ml de ap─â rece, 12 ore. ├Än ziua urm─âtoare se ├«nc─âlze┼čte maceratul p├ón─â la punctul de fierbere ┼či se toarn─â ├«n apa din cad─â. Pentru sc─âderea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale ┼či mucoasei anale se pot face sp─âlaturi locale sau b─âi de ┼čezut de 3 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul ob┼úinute din coada-calului.

Cite┼čte ┼či: Remedii naturiste pentru hemoroizi

INFO

Pentru combaterea secreţiilor vaginale, se pot face băi locale cu infuzie de pelin, obţinută din 4 linguriţe de plantă la 500 ml de apă fiartă.