Cele mai bune leacuri în caz de balonare

1 menta jpg jpeg

Una dintre cele mai neplăcute senzaţii pe care o poate resimţi o persoană este cea de balonare. Abdomenul se umflă, iar uneori poate apărea o durere difuză, din cauza acumulării de gaze în stomac. Poţi scăpa de această neplăcere cu ajutorul leacurilor din natură.

Mu┼če┼úelul

O plant─â medicinal─â foarte apreciat─â, mu┼če┼úelul, are propriet─â┼úi calmante ┼či antiinflamatoare, ceea ce ├«l face un leac de n─âdejde ├«n terapia antibalonare, dar ┼či ├«n tratarea acidit─â┼úii gastrice, potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Stanford, din California. ├Äl po┼úi prepara sub form─â de ceai ne├«ndulcit. Peste o linguri┼ú─â de plant─â uscat─â, torni  o can─â de ap─â clocotit─â ┼či o la┼či la infuzat aproximativ 10 minute. Se consum─â c├óte o can─â de dou─â ori pe zi.

Pulberea de salvie

Romanii  considerau salvia o plant─â sacr─â, cu nenum─ârate propriet─â┼úi t─âm─âduitoare. Printre efectele ei benefice asupra s─ân─ât─â┼úii se num─âr─â ┼či reducerea gazelor stomacale. Cu un sfert de or─â ├«nainte de mas─â, dizolvi o lingur─â de pulbere ├«ntr-o jum─âtate de can─â cu ap─â ┼či iei remediul.  Pulberea de salvie se g─âse┼čte la magazinele cu produse naturiste. Leacul nu este recomandat femeilor ├«ns─ârcinate ┼či nici celor care al─âpteaz─â.

C─ârbunele medicinal

Apari┼úia gazelor la stomac poate fi prevenit─â cu ajutorul c─ârbunelui medicinal.  Ai nevoie de  1-2 linguri┼úe de pulbere de c─ârbune,  dizolvat─â ├«n pu┼úin─â ap─â. Remediul se administreaz─â cu 30 de minute ├«nainte de pr├ónz ┼či de cin─â.

Seminţele de fenicul

Feniculul este folosit drept remediu natural ├«n tratarea problemelor digestive ├«nc─â de pe vremea dacilor. ├Än caz de balonare, este indicat─â infuzia ob┼úinut─â din semin┼úele plantei. Peste o lingur─â de semin┼úe, torni o can─â de ap─â fierbinte ┼či la┼či la infuzat 10 minute. Bei cu un sfert de or─â ├«nainte de mesele principale, timp de 14 zile.

Menta

Cunoscut─â ├«n popor ┼či ca izm─â, menta se afl─â ├«n topul plantelor care fac adev─ârate minuni ├«n caz de balonare. Se administreaz─â sub form─â de ceai. Pui la fiert 250 de ml de ap─â, iar c├ónd d─â ├«n clocot, adaugi 2 linguri┼úe de frunze de ment─â uscate ┼či  opre┼čti aragazul. La┼či s─â se r─âceasc─â. Dou─â c─âni pe zi sunt suficiente, cur─â pe care trebuie s─â o urmezi p├ón─â la remedierea problemei.

Seminţele de mărar, de ajutor

Un leac eficient ├«mpootriva gazelor la stomac sunt ┼či semin┼úele de m─ârar. Peste 2 linguri┼úe de semin┼úe torni 200 de ml de ap─â fierbinte. La┼či 10 minute la infuzat. Bei c├óte o jum─âtate de can─â, de patru ori pe zi, p├ón─â c├ónd scapi de problem─â.  

Sfatul Click!S─ân─âtate

Unele femei sufer─â de balonare ├«n perioada menstrua┼úiei, de aceea este bine s─â evite alimente precum fasolea, ciocolata, dar ┼či m├ónc─ârurile procesate.