Ce se întâmplă dacă bei ceai de lămâie și ghimbir timp de două săptămâni?

Jurnalista Fiona Callingham a testat timp de două spătămâni efectele bebenfice și protectoare ale imunității, oferite de această  băuturăi caldă.

Ne apropiem de lunile de iarnă și chiar dacă nu ne place, acest lucru aduce cu sine boli sezoniere.

Acesta este motivul pentru care jurnalista a băut ceai de lămâie și ghimbir de două ori pe zi timp de două săptămâni.

„Ca mulți dintre prietenii mei care se confruntă în prezent cu crize de răceală și gripă, am căutat modalități de a-mi întări sistemul imunitar. Am vorbit cu o serie de experți care au recomandat combinația de lămâie și ghimbir ca o modalitate de a evita bolile nedorite.”, a spus jurnalista.

ceai ghimbir 1 jpeg

Foto: Shuttesrtock

Matt Durkin, expert în vitamine la Sealions, a explicat: „Atât lămâia, cât și ghimbirul sunt bogate în antioxidanți și vitamina C, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar.Vitamina C susține producția de globule albe, esențiale pentru combaterea infecțiilor.”

El a remarcat, de asemenea, că ghimbirul ar putea ajuta la probleme digestive, cum ar fi greața, indigestia și balonarea, precum și în a reduce inflamația.

Matt a adăugat: „Când este consumată zilnic ca băutură fierbinte, combinația de lămâie și ghimbir poate avea mai multe efecte pozitive.

„Acestea pot include o digestie îmbunătățită, o imunitate sporită și un potențial management al greutății. Cu toate acestea, amploarea acestor schimbări poate varia de la o persoană la alta.”

Dr Claire Marie Thomas, de la Evergreen Life, a susținut afirmațiile lui Matt despre beneficiile pe care le-ar putea avea băutura pentru sistemul nostru imunitar, precum și pentru intestin.

Ea a explicat mai detaliat: „Sucul de lămâie ar putea ajuta la creșterea nivelului de acid din stomac, care este important pentru sănătatea intestinului.

Dacă stomacul nu reușește să producă suficient acid gastric, acest lucru vă poate afecta capacitatea de a digera și absorbi în mod corespunzător nutrienții, cum ar fi vitamina B12.”

Acestea au fost argumentele care au convins-o pe jurnalista care a folosit o rețetă simplă pentru o băutură cu lămâie și ghimbir.

Această rețetă constă în stoarcerea unei jumătăți de lămâie într-o cană și apoi adăugarea rădăcinii de ghimbir foliate, peste care se tornă apă fierbinte.

Infuzia se lasă trei minute inainte de a fi băută.

„Pentru a obține cele mai bune rezultate pe o perioadă de două săptămâni, am băut infuzia de două ori pe zi - la prima oră dimineața și înainte de culcare seara.

Unele rețete sfătuiesc să adăugați miere în băutură pentru dulceață, dar mi s-a părut că are un gust bun fără.

Desigur, nu mă așteptam să asist la vreo schimbare bruscă a sănătății mele, dar mi-am continuat rutina tipică în ceea ce privește tipul de mâncare pe care îl mâncam.

În prima săptămână a procesului am suferit de crampe urâte la  stomac, probabil pentru că am avut recent o intervenție  chirurgicală de  îndepărtare a țesutului endometrial din diverse părți ale corpului.

Acest lucru s-a diminuat aproximativ o săptămână mai târziu, așa că nu este clar dacă acest lucru a fost dat de ceai, sau nu.

O parte din balonarea de care am suferit s-a diminunat,  dar este greu de ştiut dacă aceasta a fost doar o parte a procesului natural de recuperare după operație.

Totuși, motivul pentru care am inițiat această cură a fost evitarea oricărei forme de boală sezonieră și, în acest sens, a fost un succes.

În cele două săptămâni de test, unul dintre colegii mei a suferit o răceală, care includea și o tuse. De obicei, aș dezvolta o boală similară câteva zile mai târziu, indiferent de eforturile pe care le-aș fi făcut pentru a evita infectarea. Dar de data aceasta, nu m-am înbolnăvit.

Este posibil ca acest lucru să fie dat de efectele protectoare ale lămâii și ghimbirului, nu voi fi niciodată sigur - dar de un lucru sunt sigur; nu poate strica să bei ceaiul, în continuare!”, a spus jurnalista.

Sursa: Express