Ceaiul de p─âducel - beneficii. Alung─â depresia ┼či anxietatea

1 2 jpg jpeg

Folosit ├«nc─â din antichitate ca remediu ├«n diferite afec┼úiuni hepatice, p─âducelul este o plant─â cunoscut─â ┼či pentru propriet─â┼úile sale tonice.

Fructele de p─âducel con┼úin flavonoide, acizi ┼či uleiuri esen┼úiale, con┼úin tanin, zaharuri, vitaminele C ┼či B. Au o ac┼úiune calmant─â, sedativ─â, de aceea el este recomandat ├«n tratarea durerilor de cap, tulbur─ârilor cardiace cu substrat nervos (combate senza┼úiile de greutate ├«n jurul inimii, de sufocare cardiac─â, regleaz─â ritmul cardiac).

Iată, pe larg, câteva dintre beneficiile ceaiului de păducel!

Ceaiul de p─âducel - elixir pentru inim─â

Studii realizate ├«n Fran┼úa arat─â c─â administrarea a 2-3 c─âni pe zi de ceai de p─âducel, ├«n cure de foarte lung─â durata (6 luni minimum), previne apari┼úia sau agravarea bolilor de inim─â ┼či a bolilor vasculare, previne depresia ┼či alterarea capacit─â┼úilor mentale ce apar odat─â cu v├órsta.

Ceaiul din fructe de p─âducel este un extraordinar tonic cardiac, la fel ca ┼či extractul din frunze de p─âducel. Cea mai recomandat─â perioad─â pentru ├«nceperea curelor cu p─âducel este odat─â cu instalarea sezonului rece, c├ónd aparatul cardiovascular ┼či sistemul nervos fac un mare efort de adaptare, dar ┼či ├«n perioadele foarte c─âlduroase, c├ónd riscul de infarct cre┼čte exponen┼úial.

Păducelul, în special fructele, sunt printre cele mai bine tolerate medicamente din lume, 98% dintre cei trataţi cu extract neprezentând nici un fel de reactie adversă, iar ceilalţi doar simptome usoare.

Tratamentele interne cu păducel sunt recomandate în ischemie cardiacă (boala coronariană), angina pectorală, valori ridicate ale colesterolului, hipertensiune arterială, ateroscleroză, tulburări de ritm cardiac, sechele post-infarct etc.

Ceaiul de p─âducel - reduce anxietatea ┼či depresia

P─âducelul este cunoscut ┼či pentru propriet─â┼úile sale calmante, de lini┼čtire ┼či de prevenire a episoadelor depresive, motiv pentru care se recomand─â consumul constant de ceai preparat din aceast─â plant─â. De asemenea, p─âducelul este un bun remediu natural pentru insomnii.

Ca leac împotriva insomniei se recomandă o cană cu infuzie de păducel, înainte de culcare sau 10-15 picături de tinctură de păducel, seara.

Ceaiul de păducel - are acţiune antioxidantă

Datorit─â propriet─â┼úilor antioxidante pe care le are, p─âducelul combate efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului, prevenind dezvoltarea unor afec┼úiuni grave, precum cancer. De asemenea, planta previne apari┼úia osteoporozei ┼či a depresiei, ├«mbun─ât─â┼úind memoria ┼či concentrarea.

Ceaiul de p─âducel - hepatit─â

Studii realizate ├«n spitalele din China, at├ót pe animale, c├ót ┼či pe bolnavii cu hepatit─â viral─â de tip B ┼či C, au ar─âtat c─â administrarea extractului de fructe de p─âducel duce la unii pacien┼úi la amelior─âri suprinz─âtoare at├ót a simptomelor acestor afec┼úiuni, c├ót ┼či a analizelor de s├ónge.

Se pare c─â fructele de p─âducel au efecte hepatoprotectoare, ajut├ónd la men┼úinerea func┼úiei celulei hepatice, stimul├óndu-i regenerarea ┼či stimul├ónd totodat─â sistemul imunitar s─â ┼úin─â infec┼úia sub control. Se administreaz─â extractul, c├óte 600 mg pe zi. Rezultate foarte bune se ob┼úin prin asocierea p─âducelului cu armurariul (Sylibum marianum).

Mod de administrare

P─âducelul poate fi consumat sub form─â de infuzie (2-3 c─âni de ceai pe zi), de tinctur─â (5-10 pic─âturi de dou─â ori pe zi, diluate ├«n ap─â), de capsule ┼či de sirop (4-6 linguri pe zi).