Cum sa-ti prepari acasa bomboane pentru improspatarea respiratiei

1 2 jpg jpeg

Multe bomboane pentru improspatarea respiratiei sunt pline de zahar, adica au in compozitie exact elementul care stimuleaza inmultirea bacteriilor care cauzeaza respiratia neplacuta. E adevarat ca poti gasi variante care sa nu aiba zahar, ci alti indulcitori, dar unii dintre acestia vin cu neplaceri pentru sanatate, precum cresterea riscului crdiovascular. In plus, bomboanele din comert contin coloranti, conservanti si arome artificiale.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a-ti face acasa propriile bomboane pentru o respiratie proaspata?

  • 1 ceasca de miere
  • 1 lingura de ghimbir proaspat ras
  • ½ lingurita de supliment alimentar de argila
  • 10 picaturi de ulei esential de lamaie
  • 10 picaturi de ulei esential de menta
  • Bicarbonat

Pentru a prepara bomboanele, iti trebuie o tava intinsa si hartie de copt, un termometru de bucatarie, o lingurita, o tigaie mica, un castron, o strecuratoare si un recipient cu capac sau o punga alimentara cu fermoar.

Pune hartia de copt in tava si las-o deoparte. In tigaie, combina mierea, ghimbirul, argila si uleiurile esentiale si pune-le la foc mediu. Cand mixtura incepe sa fiarba, si mierea se lichefiaza, amesteca usor cu telul. Cand incep sa se formeze bule, ia tigaia de pe foc si continua sa amesteci pana ce bulele dispar, apoi readu tigaia pe foc. Repeta procedura cu amestecatul si indepartarea de pe foc pana cand mixtura ajunge la 150 de grade Celsius. Opreste focul, ia cate o lingurita din amestec si pune pe foaia de copt, fara ca cerculetele formate sa se atinga unul de altul. Lasa tava la temperatura camerei pentru ca bomboanele sa se intareasca treptat. Dupa cateva ore, cand observi ca s-au intarit, rastoarna-le intr-un castron in care ai pus cateva linguri de bicarbonat de sodiu si amesteca-le bine, pana cand fiecare bomboana este invelita in bicarbonat. Acest pas e necesar pentru ca bomboanele sa nu se lipeasca una de alta. Apoi, pune-le intr-o sita mai mare si scutura pana cand o buna parte din bicarbonat este eliminat. Depoziteaza bomboanele intr-un borcan cu capac sau o punga alimentara cu inchidere.