Beneficiile eucaliptului. Ce afecţiuni tratează
Beneficiile eucaliptului pentru sănătate vin din frunze. Frunzele sunt bogate în flavonoide liposolubile, taninuri, rezine, cumarine, ceară, piperitonă şi, mai ales, ulei eteric aromatic, cu miros puternic, foarte plăcut.
Beneficiile eucaliptului pentru sănătate sunt numeroase. Multe medicament au eucalipt în compoziţie. Printre altele, ajută la tratarea unor boli respiratorii, la bronşite, tuse convulsive, pleurezie sau sinuzită, gripă şi răceli.
Produsele cosmetice care conţin ca ingredient principal uleiul de eucalipt se potrivesc oricărui tip de ten. Extras din frunzele eucaliptului, acest ulei are un rol important în îngrijirea pielii.
Pentru că este recunoscut pentru proprietăţile sale antiiritante şi analgezice, uleiul de eucalipt se găseşte în numeroase produse cosmetice de îngrijire a pielii. Aşadar, uleiul de eucalipt are un efect de calmare a pielii iritate, eliminând bubiţele şi mâncărimile care apar din cauza anumitor tipuri de alergii. Mai mult, acesta poate fi folosit şi în combaterea muşcăturilor de ţânţari.
Beneficiile eucaliptului. Previne uscarea pielii
Pe timp de iarnă, deshidratarea organismului poate avea loc mult mai repede, iar una dintre consecinţele acestui proces constă în uscarea pielii. Evită acest efect negativ prin folosirea unor creme sau loţiuni pe baza de eucalipt. Astfel, pielea ta va deveni mai catifelată şi strălucitoare, iar iritaţiile se vor reduce considerabil. Totodată, foloseşte în mod constant creme care conţin ulei de eucalipt pentru a preveni uscarea pielii, indiferent de sezon. În general, pielea uscată duce la apariţia altor probleme ce apar la nivelul pielii. Cele mai frecvente sunt acneea, petele maronii, ridurile şi crăpăturile.
Beneficiile eucaliptului. Bun pentru tratarea bolilor digestive
Beneficiile eucaliptului sunt cunoscute şi în tratarea cistitei. Mai exact, în apa de baie e bine să puneţi 3 picături de ulei de eucalipt. Potrivit unor studii, beneficiile eucaliptului sunt confirmate şi în bolile aparatului digestiv.
Acesta are proprietăţi astringente şi acţionează contra viermilor intestinali. De asemenea, e de ajutor în caz de diaree sau dizenterie. În aceste cazuri se recomandă infuziile.
Eucalitpul mai este indicat şi pentru diferite afecţiune ale pielii, precum în artrită, furuncule şi răni. De asemenea, în combinaţie cu lămâia, uleiul de eucalipt ţine departe căpuşele.
Beneficiile eucaliptului. Elimină respiraţia urât mirositoare
Uleiul de eucalipt se mai foloseşte şi în cosmetică. Se spune că stimulează circulaţia sângelui de la nivelul scalpului, îndepărtează mătreaţa şi ajută la rehidratare.
Pentru că este bogat în cineol, un antiseptic, distruge bacteriile ce produc respiraţie urât mirositoare. De aceea, uleiul de eucalipt se regăseşte şi în multe ape de gură.
Sunt foarte multe beneficiile eucaliptului, însă există şi câteva contraindicaţii. Nu se ia împreună cu medicamente hipoglicemiante. Poate provoca probleme renale şi este interzis copiilor sub 3 ani, gravidelor, femeilor care alăptează şi celor care suferă de afecţiuni hepatice sau digestive.