Beneficiile ceaiului de muşeţel

1 beneficiile ceaiului de musetel jpg jpeg

Muşeţelul este una dintre cele mai vechi şi populare ierburi medicinale, fiind şi una dintre cele mai studiate plante de medicina modernă. Aroma şi savoarea ceaiului de muşeţel sunt inconfundabile, însă dincolo de ele, planta este remediul pentru o gamă largă de afecţiuni.

În urma unui experiment realizat în Ma­rea Britanie, cercetătorii au desco­pe­rit că principiile active din flori­le de mu­şeţel ajută celulele sistemului imuni­tar să iden­tifice şi să elimine mai rapid sur­sele de infecţie din orga­nism. De asemenea, substanţele active din muşeţel se asi­milează foarte uşor, dovedind o mira­cu­loasă compatibilitate cu orga­nis­mul uman.

Iată, aşadar, 5 afecţiuni pe care le tratează muşeţelul:

1. Beneficiile ceaiului de muşeţel - Tratează sindromul colonului iritabil

Având puternice proprietăţi antiseptice, ceaiul de muşeţel calmează crampele şi durerile abdominale, ajută la eliminarea gazelor în exces şi a balonării.

În combinaţie cu dieta şi medicamentele, tratează gastritele, colitele, enterocolitele. O clismă cu aceeaşi infuzie alungă şi constipaţia.

2. Beneficiile ceaiului de muşeţel - Migrenele

O cană de ceai de muşeţel te ajută să scapi din încleştarea unei dureri de cap. Imediat ce simţi apariţia durerii, pregăteşte o infuzie de muşeţel. O obţii din două linguriţe de flori uscate, peste care torni 250 de ml de apă fierbinte. Laşi la infuzat 10 minute, după care bei leacul.

3. Beneficiile ceaiului de muşeţel - Diabetul

Cercetătorii japonezi susţin că o ceaşcă de infuzie de muşeţel pe zi, înainte de fiecare masă, scade gliceamia şi previne diabetul. De asemenea, infuzia de muşeţel calmează senzaţia de mâncărime specifică alergiilor cutanate.

4. Beneficiile ceaiului de muşeţel -  Tratează problemele pielii

Muşeţelul şterge cu grijă orice urmă de eczemă, arsură sau dermatită. Pentru asta trebuie să aplici ulei de muşeţel sau comprese cu infuzie în care adaugi şi frunze de nalbă.

5. Beneficiile ceaiului de muşeţel - Combate insomnia

Un ceai de muşeţel luat înainte de culcare şi mireasma relaxantă a uleiului volatil din aceleaşi flori miraculoase au proprietatea de a ţine insomnia la distanţă.

6. Beneficiile ceaiului de muşeţel - Tratează durerea de stomac

Muşeţelul este o plantă bogată în uleiuri esenţiale, care sunt perfecte pentru sistemul digestiv. Fie că este vorba despre diaree, crampe abdominale, balonare sau greaţă, ceaiul te va ajuta foarte mult. În plus, dacă suferi de dureri de stomac, bea două sau trei ceşti cu ceai în fiecare zi, pentru a păstra sistemul digestiv sănătos şi puternic.

7. Beneficiile ceaiului de muşeţel - Calmează crampele menstruale

Ceaiul de muşeţel este perfect pentru acea perioadă din lună când femeile se confruntă cu crampele menstruale. O ceaşcă de ceai ajută la relaxarea muşchilor uterului şi are efect calmant asupra durerii şi crampelor din timpul menstruaţiei.