Remedii naturale care stimulează creşterea părului

1 par frumos jpg jpeg

În fiecare zi, o persoană poate pierde între 50 şi 100 de fire de păr, dar această pierdere este compensată cu creşterea altora. Sunt şi situaţii când ritmul de regenerare a părului nu o să poată ţine pasul cu pierderea. Din fericire, există soluţii naturale, care stimulează creşterea părului, nu sunt costisitoare şi dau rezultate!

Medicamentele, factorii hormonali sau nutriţionali, stresul sau expunerea la compuşi chimici se numără printre factorii care pot influenţa procesul de creştere a părului. Dacă observi că ai perioade când părul îţi cade mai des decât obicei, poţi încerca unele remedii naturale.

Uleiul de cocos 

Conţine acizi graşi care pătrund în interiorul firului de păr şi reduc pierderea de proteine din fire. Uleiul de cocos stimulează creşterea părului, îi îmbunătăţeşte aspectul şi oferă strălucire. Îl poţi folosi, fie înainte să te speli pe cap, fie după, în funcţie de tipul de păr. Dacă părul tău este gras îl poţi utiliza cu câteva ore înainte de a-l spăla, iar dacă părul este uscat, poţi opta pentru mai multe zile de tratament. Masează întregul scalp, cu mişcări circulare, de câte ori este necesar.

Suc de ceapă

Dacă mirosul de ceapă nu te deranjează, atunci îi poţi folosi sucul pe post de stimulent pentru creşterea părului. Curăţă câteva cepe şi taie-le în bucăţi mici. Cu ajutorul unui mixer sau a unui storcător extrage sucul din ele. Aplică-l pe scalp şi pe păr, apoi lasă-l să acţioneze cel puţin 15 minute. La final, spală cu un şampon.

Lămâia 

Lămâia îmbunătăţeşte calitatea părului şi stimulează creşterea sa. O poţi folosi sub formă de suc sau poţi opta pentru uleiul esenţial. Taie 2 lămâi pe jumătate şi extrage sucul cu ajutorul unui storcător. Aplică pe scalp şi lasă-l să acţioneze 15 minute, apoi spală părul cu şampon. Dacă optezi pentru uleiul esenţial, îl poţi dilua cu ulei de camfor sau cu ulei de cocos. Aplică tratamentul pe scalp, piaptănă uşor părul şi lasă uleiurile să acţioneze peste noapte.

INFO Dacă aplici sucul de lămâie pentru pentru prima dată pe scalp, este indicat să îl testezi pe o mică zonă a corpului, mai întâi, pentru a te asigura că nu eşti alergic.

Cum acţionează uleiurile

· Uleiul din seminţe de dovleac ajută la creşterea şi la prevenirea căderii părului, mai ales la bărbaţi. Poţi prepara în casă o mască din seminţe de dovleac astfel: încălzeşte pe aragaz 1 cană cu ulei din seminţe de dovleac, cât să fie călduţ. Uleiul din seminţe de dovleac îl găseşti la magazinele naturiste sau pe site-urile de specialitate. Cu vârful degetelor masează uşor uleiul pe scalp, apoi înfăşoară părul într-un prosop, lasă-l să acţioneze aproximativ 30 de minute, apoi spală părul cu şampon.

· Uleiul de ricin. Tot pentru stimularea creşterii părului şi pentru îmbunătăţirea aspectului lui, aplică o cantitate mică de ulei de ricin, de la rădăcină la vârf, cu puţin timp înainte de şamponare.

· Uleiul de rozmarin stimulează creşterea podoabei capilare. Cu câteva ore înainte de spălare, fricţionează rădăcina firului cu acest ulei. De asemenea, cu ceaiul de rozmarin se poate clăti părul.

Cum ajută ouăle

Oul este bogat în proteine, care stimulează creşterea părului. Totodată, un tratament regulat pe bază de ouă poate ajuta la întărirea firului de păr. Aplică pe scalp şi pe părul umed o mască din 2 ouă bătute, 1 linguriţă de miere şi 1-2 linguri ulei de măsline. Lasă masca să acţioneze 30 de minute, apoi spală bine părul cu apă caldă şi cu şampon.

Brusturele, soluţie pentru podoabă capilară bogată

Dacă te confrunţi cu o cădere accentuată a părului, încearcă remediile pe bază de brusture, care combate şi mătreaţa. Pentru astfel de probleme, poţi apela la decoctul de brusture. Se obţine din 4 linguri de rădăcină mărunţită la 500 ml de apă. Se aplică pe scalp sub formă de comprese. 

Citeste si: Soluţii naturale pentru a scăpa de mătreaţă