Un ficat bolnav poate face ca organismul să aibă foarte mult de suferit. Tocmai de aceea este indicat să ştim care sunt cele mai clare simptome.

Funcţii vitale ale ficatului

Ficatul are rolul de a secreta bila pentru absorbţia grăsimilor, detoxifiază organismul, eliminând toxinele din sânge, asimilate din substanţe precum drogurile sau alcoolul. Mai mult, filtrează sângele curăţându-l de toxine, descompune substanţele chimice nocive şi metabolizează carbohidraţii, grăsimile, zaharurile şi vitaminele pe care le înmagazinează pentru funcţionarea optimă a creierului.

Cum se îmbolnăveşte ficatul

Ficatul ajunge să fie bolnav în primul rând din cauza obiceiurilor alimentare proaste şi a consumului de alcool în exces. Astfel, principala cauza a îmbolnăvirii ficatului este mâncatul în exces, în special de alimente grase sau bogate în zahăr şi consumul de alcool peste măsură, acesta din urmă putând să ducă la ciroză, boală mortală.

Cele mai clare simptome

Creşterea în greutate, balonarea, ceea ce înseamnă o metabolizare foarte lentă a grăsimilor. Respiraţie mirositoare şi schimbarea mirosului întregului corp. Prezenţa stării de ameţeală şi a cearcănelor