Măştile naturale sunt cele mai bune pentru menţinerea pielii sănătoase şi strălucitoare. Ele pot fi preparate din două-trei ingrediente, pe care le ai cu siguranţă deja în casă, oferind rezultatele pe care ţi le doreşti. Astăzi vom vorbi despre măştile exfoliante, prezentând câteva reţete, pe care le poţi include în rutina de înfrumuseţare.

Mască exfoliantă cu nucă de cocos

Am auzit foarte multe în ultima perioadă despre beneficiile pe care le are uleiul de nucă de cocos, inclusiv nuca de cocos. Pe lângă faptul că exfoliază, nuca de cocos lasă pielea strălucitoare, catifelată şi sănătoasă.
Ai nevoie de:
- ½ cană nucă de cocos sfârâmată
- ½ cană ulei de nucă de cocos extravirgin
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare şi aplicare:
Pune într-un bol cele trei ingrediente şi amestecă-le cu o lingură. Aplică pasta obţinută pe faţă (întregul corp), las-o să acţioneze 7-10 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Mască exfoliantă cu cafea

Cafeaua este sursă importantă de antioxidanţi, compuşi despre care ştim că luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi. Totodată, textura grunjoasă a cafelei este excelentă pentru îndepărtarea celulelor moarte, fiind ingredientul care nu trebuie să lipsească din rutina de înfrumuseţare.
Ai nevoie de:
- 1 lingură cafea măcinată (mai mare)
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 capsule uleioase de vitamina E
Află şi alte reţete de măşti pe care le prepari în casă AICI