Eva Pavel, consilier medical: Unii pacienți cer a doua opinie medicală înainte de o intervenție chirurgicală

Ce poţi face atunci când vrei o a doua opinie medicală sau când pentru un diagnostic primit vrei să ştii dacă există opţiuni terapeutice în străinătate? Poţi apela la un consilier medical. Eva Pavel, consilier medical internaţional, ne-a vorbit mai multe despre acest subiect!

image

Eva Pavel, consilier medical internaţional

Cu ce se ocupă, mai exact, un consilier medical?

În fiecare zi, numeroase persoane se confruntă cu probleme medicale pentru care caută soluții eficiente și personalizate. De multe ori, decizia intre diferitele opțiuni de tratament poate fi dificilă sau confuză. in acest context, serviciile mele de consiliere medicală devin extrem de valoroase pentru pacienți, oferindu-le informații clare, adaptate nevoilor individuale.

Responsabilitatea mea principală, în calitate de consilier medical internațional, este de a oferi consultanță și suport pacienților care doresc să obțină informații sau programări la centre medicale de excelență din țară sau din străinătate.

Am acces la medici de top in medicină modernă și obțin programări intr-un timp foarte scurt. De asemenea, dețin posibilitatea că pacienții să obțină a două opinie medicală gratuită, organizând pentru ei dosarul medical, prezentându-l in cadrul comisiilor medicale multidisciplinare.

Îi pot ajuta pe oameni să obțină informații relevante și personalizate despre tratamentele disponibile, despre tehnologia avansată și tratamente revoluționare, dar și cu programări în cadrul spitalelor, într-un timp foarte scurt.

Dedic timp discuțiilor detaliate despre istoricul medical al pacientului, simptomele prezente și efectele tratamentelor anterioare. Această etapă este crucială pentru ințelegerea cazului și identificarea unor centre medicale și medici cu experiență pentru fiecare caz medical.

Pacientul apelează la serviciile mele pentru a identifica soluții medicale pentru problema cu care se confruntă și pentru a-i acordă suport în procesul său de la programările la spital, transport și cazare în țară în care alege să se deplaseze pentru tratament, dar și pentru a menține strânsă legătură cu medicul din străinătate, atunci când pacientul se întoarce acasă.

În ce situaţii pot apela românii la serviciile tale şi cum te pot găsi?

În zilele noastre accesul la informații medicale este mai ușor ca niciodată, iar opțiunile de tratament sunt din ce în ce mai diverse. Cu toate acestea, atunci când este vorba despre sănătatea noastră, este esențial ca informațiile să vină de la oamenii cu experiență în sectorul medical internațional. Și cu acces la medici de top și manageri ai centrelor medicale. Din acest motiv, particip anual la toate congrese medicale internaționale pentru a discuta cu managerii spitalelor din străinătate, pentru a mă întâlni cu medicii de top și a mă documenta cu privire la noile tratamente existente, dar și pentru a obține o serie de beneficii pentru pacienții români care aleg să plece în străinătate.

Situațiile în care oamenii apelează la serviciile mele de consilier medical sunt variate. Sunt pacienți care se confruntă cu diagnostice complexe și necesită a două opinie medicală din partea medicilor. Uneori, pacienții doresc să exploreze tratamente alternative care nu sunt disponibile în țara lor și apelează la mine pentru a-i pune în legătură cu centre medicale din străinătate. O altă categorie o reprezintă pacienții cu boli rare și solicită sprijinul meu pentru a-i conecta cu medici sau centre medicale din întreaga lume pentru o îngrijire adecvată. Alți pacienții aleg să ceară a două opinie medicală înainte de o intervenție chirurgicală pentru a află dacă există tehnologie mai avansată în alte centre medicale.

Este important să menționez că un consilier medical nu poate înlocui un medic și nu poate oferi un sfat medical. Oamenii trebuie să facă diferența aceasta și să înțeleagă că soluțiile medicale le oferă doar medicii specialiști, rolul consilierului este de a prezența cazul medicului respectiv și de a crea o legătură între cei doi. Consider că un consilier medical responsabil este cel care conștientizează acest aspect și îşi ghidează activitatea pe acest principiu. Acesta este principiul și regula mea de lucru, în cei 12 ani de activitate.

Oamenii au acces facil și rapid la serviciile mele de consiliere medicală. Este important ca informația și sprijinul de care au nevoie să fie la îndemâna lor, iar eu m-am asigurat de acest lucru. În fiecare duminică pot urmări emisiunea mea de sănătate de la Kanal D, Apel la consilier, difuzată la ora 9.30. Acolo vor găși discuții interesante, interviuri cu specialiști, informații despre tehnologia medicală, tratamanete revoluționare existența în spitalele din străinătate sau din România.

Prin intermediul rețelelor de socializare am creat o prezența activă pentru a oferi informații valoroase și utile. Mă pot găsi pe Facebook, Instagram - Eva Pavel sau Apel la consilier.

Site-urile mele reprezintă o sursă bogată de informații unde pot găsi ghiduri practice și răspunsuri la întrebări frecvente - evapavel.ro și spitalestrainatate.ro

Cu câte spitale din străinătate colaborezi?

Colaborarea mea cu mai multe centre medicale din întreaga lume reprezintă o șansă de a oferi servicii medicale de înaltă calitate acelor pacienți care apelează la mine. Am privilegiul de a lucra cu spitale din Turcia, Grecia, Austria, Ungaria, Elveția, Italia. În România colaborez cu centre medicale de diagnosticare dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, pe care le-am și prezentat de altfel în cadrul emsiunii Apel la consilier.

Spitalele cu care lucrez sunt centre de excelență în oncologie, cardiologie, pediatrie, hematologie, urologie, chirurgie. Dețin absolut toate secțiile medicale necesare pacienților. Fiecare spital cu care colaborez are propriul său protocol punând accent pe acuratețe, promptitudine și oferindu-mi posibilitatea de a beneficia de a doua opinie și de a programa rapid pacienții la consultații medicale, proceduri de investigare sau tratament.

Sunt invitată în mod regulat să vizitez spitale din întreaga lume, mă simt onorată la fiecare invitație de acest gen, dar satisfacția mea cea mai mare este atunci când identific centre medicale noi dornice să ofere suport pacienților.

Cum decurge efectiv colaborarea ta cu pacienţii români, care sunt etapele până a se ajunge la tratamente?

Pacienții accesează cu uşurinţă serviciul meu de consiliere. Marea majoritate a celor care mă contactează au făcut înainte o documentare asupra serviciilor mele de consiliere și știu ce doresc să obțină. Sunt pacienți care îmi transmit dosarul medical pentru a obține a doua opinie medicală. Organizăm împreună documentele pentru a le prezenta medicilor conform protocolului impus de către spital, iar în aproximativ 24 de ore de la predarea dosarului, mă întorc către pacient cu răspunsul medicilor.

Pentru pacienții care solicită să se deplaseze la un spital pentru consultații, investigații sau intervenții chirurgicale, protocolul devine mai amplu și detaliat in vederea asigurării unei experiențe optime pentru pacienți. O parte esențială a acestui proces constă în transmiterea dosarului medical al pacientului către spital, înainte de plecarea acestuia. Astfel putem obține o estimare a planului de investigare, cotații de preț și o estimare a schemei de tratament. Planul final de tratament sau de investigare se stabilește după ce pacientul se deplasează la spital pentru efectuarea unui consult clinic. Pacientul primește de la mine inclusiv informații despre medicul la care urmează să se prezinte. Pacientul are dreptul să îmi solicite mai multe opinii medicale, de la centre medicale diferite, din țări diferite sau din aceeași țară, el fiind cel care decide la ce clinică va merge și pentru care îmi va solicita programare. Această libertate de a alege îi conferă pacientului posibilitatea de a evalua opțiunile disponibile și de a alege cea mai bună variantă pentru el.

Care a fost cazul care te-a impresionat cel mai mult din cariera ta de consilier medical?

Copiii aduc o emoție specială în inima mea. De-a lungul timpului am avut ocazia să fiu martorul unor cazuri medicale care m-au impresionat profund și mi-au marcat existența.

Copiii reprezintă pentru mine cel mai sensibil subiect medical pentru că ei nu pot înțelege pe deplin ceea ce li se întâmplă. Curajul şi rezistenţa acestor mici luptători m-au făcut să apreciez fiecare zi trăită într-o stare bună și să-i susțin neîncetat pe cei care au nevoie de sprijinul meu.

Sunt tratamentele în străinătate foarte costisitoare? La ce să se aştepte pacienţii români când vine vorba de costuri?

Prețurile consultațiilor medicale pot varia semnificativ de la o țară la altă. Spre exemplu, în Turcia, consultațiile la profesori doctori costă între 130 și 150 de euro. Aceste tarife sunt considerate accesibile pentru mulți pacienți. În Austria costul unei consultații poate ajunge până la 300 de euro, iar în Elveția până la 750 de euro. În Ungaria, consultațiile medicale sunt între 200 și 250 de euro. Prețurile nu reflectă întotdeauna calitatea serviciilor medicale oferite. Diferența de prețuri poate fi datorată nivelului salarial al medicilor din fiecare țară sau de costurile sistemului medical al fiecărui spital.