Pericolele ascunse din bucătăria ta
Faptul că faci şi menţii igiena casei tale nu exclude posibilitatea unu pericol pentru sănătatea ta. Şi asta din cauza faptului că anumite ustensile, pe cât par ele de inofensive, pe atât de periculoase pot deveni.
Cu siguranţă şi tu le ai în casă, însă acum ar trebui să ai mai mare grijă la manevrarea loc. Iată care sunt acestea:
Recipientele din plastic
Este ştiut faptul că materiale din plastic, fie ele instrumente pentru servit masa, castroane, pahare sau chiar alte ustensile nu sunt tocmai indicate pentru a fi folosite pe termen lung.
Şi asta din cauza chimicalelor ce contribuie la flexibilitatea materialului plastic. Dacă nu poţi renunţa la ele, măcar încearcă să le foloseşti pe cât mai puţin posibil.
Ai mare grijă atunci când alegi recipientele în care vei găti mâncarea deoarece teflonul supraîncălzit emite gaze toxice, aşa că cele mai sănătoase tigăi sunt până la urmă tot cele clasice, călite tradiţional.
Atenţie la igienizarea chiuvetei!
Pericolul cel mai mare atunci când vine vorba despre chiuvetă se află ascuns în scurgerea sa. Deşi tu cureţi cu mare atenţie suprafaţa în care depozitezi şi apoi speli vasele, trebuie să ştii că la nivelul scurgerii, resturile de mâncare pot să rămână o perioadă mai mare motiv pentru care se creează locul ideal de dezvoltare a bacteriilor.
Deci da, acesta este unul dintre cele mai murdare locuri din toată bucătăria ta.
Pe locul doi după chiuvetă se regăsesc bureţii de spălat vase. Aici cresc foarte repede bacteriile şi spălatul lor nu îndepărtează microbii şi nici nu-i opresc din înmulţire.
Schimbă-i cât de des posibil sau ţine-i în clor diluat şi apoi clăteşte-i.
Nici prosoapele de bucătărie nu sunt tocmai indicate, mai ales că atingându-le atât înainte cât şi după ce ai gătit, şi aici se pot dezvolta bacterii destul de multe şi de repede. Renunţă la ele în favoarea şerveţelelor de unică folosinţă.
Obiectele ascuţite
Şi aici bineînţeles ne referim la cuţite, tocătoare, care de regulă le păstrăm foarte bine ascuţite, deci rănirea ta ar putea apărea foarte uşor.
În ceea ce priveşte maşina de tocat ai grijă să nu împingi alimentele cu mână, cel mai indicat ar fi să foloseşti o ustensilă specială.
Odorizantele şi gazul de la cuptor
De regulă, este preferat să aeriseşti bine încăperea şi să eviţi odorizantele de cameră, acestea maschează mirosul nedorit dar îşi creşte şi riscul de îmbolnăvire a plămânilor.
Şi nu în ultimul rând gazul, acesta trebuie supravegheat cu mare precizie şi atenţie, pentru a te asigura că atât tu cât şi cei dragi sunteţi în siguranţă şi feriţi de o eventuală intoxicaţie cu gaz.