Osteoporoză: prevenţie în trei paşi

1 2 jpg jpeg

Mănâncă alimente bogate în calciu

Organismul are nevoie de calciu pentru a putea funcţiona la parametri maximi. Aportul de calciu prin alimentaţie permite vine în întâmpinarea necesităţilor organismului, fără ca acestea să fie nevoit să apeleze la rezervele de calciu din oase. Introdu în dieta zilnică produse lactate, somon (cu os), sardine, legume cu frunze verzi, fasole albă, migdale, produse pe bază de soia (tofu produs cu sulfat de calciu, lapte de soia îmbogăţit în calciu). Nu uita că excesul de alcool şi de cofeină (peste 4 căni pe zi) determină pierderi de calciu prin urină.

Ia suficientă vitamina D

Vitamina D este esenţială petnru sănătatea oaselor şi dinţilor. Ajută la absorbţia calciului în intestin şi participă la fixarea acestui mineral la nivelul oaselor. Forma sa activă este sintetizată de piele, când aceasta este expusă razelor ultraviolete.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI