Obişnuieşti să mănânci hot dog? Află ce au descoperit cercetătorii despre acest aliment!

1 hot dog jpg jpeg

Se ştie că hot dog-ul nu este cea mai sănătoasă alegere alimentară. Un studiu recent aduce un argument în plus pentru a evita să îl consumi frecvent.

Doi cercetători de la Universitatea din Michigan au publicat recent un studiu în revista Nature, în care au analizat peste 5.800 de produse alimentare, clasificându-le în funcţie de impactul lor asupra sănătăţii, dar şi al mediului.

Hot dog-ul se află la coada clasamentului, iar efectul consumului acestui produs este incredibil. Mai exact, cu fiecare hot dog mâncat, speranţa de viaţă se reduce cu 36 de minute.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au folosit un indice nutriţional numit Health Nutritional Index. Vestea bună este că, în timp ce unele alimente scad speranţa de viaţă, altele adaugă ani vieţii. De exemplu, un castravete poate adăuga 10 minute duratei vieţii.

Specialiştii au inclus şi consideraţii de mediu în studiul lor. Astfel, au folosit o metodă numită IMPACT World +, care măsoară impactul asupra ciclului de viaţă al alimentelor din lucruri precum producţia, prelucrarea, prepararea, consumul, deşeurile, utilizarea apei, dar şi impactul asupra sănătăţii umane din lucruri precum poluarea, informează Digi24.

Cercetătorii au reuşit să sorteze alimentele în 3 zone de culoare: roşu, galben şi verde.

Alimentele din zona verde sunt considerate cele mai bune, atât pentru sănătate, cât şi pentru mediu, iar printre acestea includem nucile, fructele, legumele, leguminoasele, cerealele integrale şi anumite fructe de mare.

Alimentele din zona galbenă, precum carnea de pui, produsele lactate, alimentele care au la bază ouă au un profil nutriţional potrivit şi un impact moderat asupra mediului.

Alimentele din zona roşie, precum carnea procesată – vită, porc, miel – sunt identificate ca având un impact negativ considerabil, atât asupra sănătăţii, cât şi asupra mediului.