Leacuri din lumea întreagă adunate. Ce remedii folosesc popoarele lumii

1 shutterstock 333242435 jpg jpeg

Remediile naturale sunt cea mai sănătoasă şi mai la îndemână modalitate de a trata afecţiunile de toate tipurile, de aceea, fiecare ţară are leacurile sale, mai mult sau mai puţin cunoscute.

Nuca de cocos menţine silueta  ̶  Sri Lanka 

S-ar putea să fi auzit că uleiul de nucă de cocos este un remediu excelent folosit pentru subţierea taliei, însă cei care şi-au dat seama de acest lucru au fost locuitorii din Sri Lanka. Aceştia mănâncă aproximativ 116 de nuci de cocos pe an. Care este motivul pentru care uleiul de nuca de cocos te ajută să ai o siluetă trasă ca prin inel? Cantitatea mare de acizi graşi pe care o conţine stimulează ficatul să ardă grăsimile cu 50% mai repede decât ar face-o în mod normal. De aceea, dacă îţi doreşti să slăbeşti, consumă 2 linguri de ulei de cocos zilnic, ca atare sau în diverse preparate.

Ghimbirul reglează trigliceridele – Indonezia

Indonezia este cel mai mare producător şi consumator de ghimbir şi de produse pe bază de ghimbir din lume. Localnicii îl folosesc atât la gătit, cât şi la prepararea ceaiurilor, a bomboanelor şi, în mod surprinzător, chiar şi a pâinii. Indonezii obişnuiesc să folosească ghimbirul ca tratament pentru afecţiunile inimii, existând chiar şi studii care să susţină beneficiile folosirii acestui remediu. Explicaţia? Trigliceridele sunt grăsimi care înfundă arterele şi, potrivit cercetătorilor de la Stanford, o doză zilnică de ghimbir reduce producţia acestor grăsimi cu aproximativ 27% şi previne formarea cheagurilor de sânge şi a inflamaţiilor.

Turmericul echilibrează nivelul de zahăr din sânge  ̶  India 

Un condimentent care cucereşte cu gustul său aromat, turmericul este folosit în diverse preparate şi deserturi, având proprietăţi medicinale remarcabile. Indienii îl folosesc pentru a scădea nivelul ridicat ale zahărului din sânge, lucru dovedit ştiinţific de cercetătorii de la Universitatea Gujarat, India. Aceştia au confirmat că ingredientul activ numit curcumină este cel care ajută la stabilizarea nivelului de glucoză din sânge. Compusul poate ajuta pancreasul să producă insulină atunci când nivelul hormonului este scăzut. Pentru a te bucura de beneficiile turmericului, consumă aproximativ 1 jumătate de linguriţă zilnic, în diverse preparate sau sucuri naturale.

Ciupercile combat colesterolul rău  ̶  Japonia 

Ciupercile sunt nelipsite din alimentaţia japonezilor, care le consumă într-o cantitate de aproximativ 8 kilograme pe an. Potrivit cercetărilor realizate de Universitatea de Stat din Pennsylvania, persoanele care au inclus în meniul zilnic  ½ ceaşcă de ciuperci au nivelul colesterolului cu 30% mai scăzut. Acest lucru se datorează cantităţii mari de antioxidanţi care împiedică depunerea grăsimilor pe artere.

Băile cu muştar calmează durerile musculare  ̶  Anglia 

Englezii folosesc boabele de muştar împotriva durerilor musculare şi a reumatismului. Acestea conţin compusi care ajută la eliminarea toxinelor prin pori, la îmbunătăţirea circulaţiei şi la relaxarea musculaturii. Combină 1 cană de muştar cu 1 cană de sare Epson şi 1/2 ceaşcă de bicarbonat de sodiu şi toarnă acest amestec în cada plină cu apă. Stai 20 de minute, apoi clăteşte şi hidratează pielea.

Ceaiul de muşeţel reduce balonarea  ̶  Germania 

Un remediu eficient şi la îndemâna oricui pentru a combate balonarea şi aciditatea gastrică este ceaiul de muşeţel, datorită proprietăţilor sale calmante şi antiinflamatoare. Toarnă 1 cană cu apă clocotită peste 1 linguriţă de muşeţel şi lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară. Bea 2 ceşti de ceai în fiecare zi.

Acupunctura tratează durerilor de cap  ̶  China

Acupunctura a fost folosită secole întregi în medicina chineză, iar în prezent peste 80 de milioane din locuitori se bucură de beneficiile acestei terapii pentru a trata durerile de cap cronice. La Universitatea Kaohsiung din Taiwan s-a constatat că tratamentele zilnice de acupunctură dau rezultate mai bune decât medicamentele, deoarece acestea stimulează eliberarea endorfinei şi relaxează.

Usturoiul luptă împotriva virusurilor - Rusia 

Folosit peste tot în lume pentru a da gust mâncării, ruşii consumă usturoi pentru a se feri şi pentru a scăpa de răceli, gripă sau orice altă infecţie virală. Recent, s-a dovedit că acest medicament natural este foarte eficient. Specialiştii de la Universitatea din Florida, Gainesville, au demonstrat că adăugarea unui căţel de usturoi în alimentaţia zilnică poate reduce riscul de infecţii virale cu aproape 43%! Acest lucru se datorează conţinutului ridicat de alicină  ̶  o substanţă care stimulează imunitatea şi care luptă împotriva creşterii şi a răspândirii germenilor.