Îţi doreşti o siluetă de vis? Masajul anticelulitic te ajută!
Ai încercat nenumărate cure de slăbire, dar tot nu ai putut să scapi de kilogramele în plus? Ce-ar fi să încerci masajul? Este dovedit că te ajută să slăbeşti, desigur, dacă ai şi o dietă echilibrată.
Prin masaj se stimulează circulaţia sangvină, se tonifiază musculatura, iar stratul adipos este vizibil redus. Astfel, centimetrii din talie şi de pe coapse se vor reduce, iar circumferinţa şoldurilor se va „topi“ văzând cu ochii.
Dintre toate tipurile de masaj, cel anticelulitic este cel mai indicat atunci când este vorba de un strat mai gros de grăsime.
Specialiştii spun că, înainte, este necesară detoxifierea organismului pentru a fi eliminate toxinele. În acest caz, te ajută drenajul limfatic. Dacă la nivelul circulaţiei limfatice există o problemă, atunci în organism se acumulează din ce în ce mai multă apă, pielea se lasă şi se formează celulita, prin „umflarea” celulelor grase. Aici intervine limfa, care distruge toxinele cu ajutorul globulelor albe din ganglionii limfatici. Drenajul limfatic nu este recomandat însă în cazul eczemelor, tumorilor maligne, problemelor cardiace, bolilor de piele sau trombozei.
Bine de ştiut! Nu apela la masajul anticelulitic dacă eşti însărcinată sau dacă suferi de boli de piele.
Ai nevoie de 12 şedinţe
Maseurii profesionişti spun că este nevoie de cel puţin 12 şedinţe pentru ca efectele să fie vizibile. Rezultatele apar în funcţie de organismul fiecăruia. „Pentru început, în timpul curei de slăbire, este bine să se meargă la masaj cam de 2 – 3 ori pe săptămână. După aceea, poate fi susţinut şi o dată pe săptămână“, recomandă Anamaria Robescu, kinetoterapeut cu competenţă în masaj.
Pierzi până la 5 cm de pe coapse
Cât se slăbeşte cu ajutorul masajul anticelulitic diferă de la persoană la o persoană la alta. Contribuie mult şi metabolismul, şi stilul de viaţă, dar şi psihicul. O gândire pozitivă şi un mod de viaţă activ va influenţa mult procesul de topire a kilogramelor în plus. În jur de 3 – 5 centimetri se pot pierde în talie, pe coapse şi în zona şoldurilor cu ajutorul masajului anticelulitic.
Ana-Maria Robescu, kinetoterapeut cu competenţă în masaj: Masajul anticelulitic ajută la netezirea pielii, diminuarea şi dispariţia celulitei, detoxifierea organismului, intensificarea circulaţiei sangvine, îmbunătăţirea digestiei, întărirea musculaturii, dispariţia constipaţiei şi a balonării. Nu este indicată însă practicarea masajului anticelulitic două zile consecutiv, deoarece corpul are nevoie de o perioadă de refacere. Manevrele folosite într-un masaj anticelulitic sunt frământări, tapotament (baterea), neteziri, ciupituri. După masaj, anumite zone pot să fie dureroase. Nu este admis să apară vânătăile care indică vase de sânge sparte. Acestea pot duce în timp la probleme vasculare.