Întinereşte cu gimnastică facială

1 2 jpg jpeg

1. Un plus de luminozitate

Acest masaj netezeşte fruntea, reduce ridurile (dintre sprâncene) şi oferă luminozitate ochilor. Exerciţiu: Cu ajutorul degetelor, aplică presiune începând din capătul sprâncenelor, către tâmple. Refă acelaşi traseu pornind din capătul sprâncenelor, mergând către exterior, numai că pe dedesubtul acestora. Ulterior, cu ajutorul celor 4 degete (exceptându-l pe cel mare), netezeşte întreaga frunte, tot prin presiune şi tot din dreptul sprâncenelor, către tâmple.

De la tâmple, poţi continua mişcarea către bărbie, folosind mâna aferentă fiecărei părţi a feţei. Acest tip de masaj va relaxa toţi muşchii maxilarului, relaxându-ţi faţa şi activând circulaţia.

Cât de des: De cel puţin 3 ori, în fiecare zi.

Sfat: În timpul exerciţiului, stai cu gura întredeschisă, încercând să laşi maxilarul relaxat, pentru a alunga tensiunile acumulate la nivelul bărbiei.

2. Întăreşte obrajii şi buzele

Exerciţiul ce seamănă cu sărutul unui "peşte", stimulează microcirculaţia, cu efecte benefice asupra pielii.

: În faţa unei oglinzi, trage-ţi obrajii până când sunt complet mulaţi pe dantură. Din această postură, faci serii de câte 5 săruturi de tip-peşte, apoi relaxezi.

1 2 jpg jpeg

: De cel puţin 5 ori pe zi.

: Fă acest exerciţiu dimineaţa, înainte să aplici crema de zi, pentru a te bucura de rezultate imediate.

3. Soluţie contra pungilor de sub ochi

Genul acesta de exerciţiu reduce ridurile din colţul extern al ochilor şi este o soluţie contra pleoapelor căzute şi a pungilor de sub ochi. În plus, calmează ochii obosiţi.

: Asemănător unui dans în doi, roteşte-ţi ochii de la stânga la dreapta, cu privirea în jos pentru a forma un "U", apoi invers, cu privirea în sus, ca să obţii un arc de cerc. Mai poţi încerca şi varianta rombului, ce implică să priveşti, pe rând, în jos, stânga, sus, la dreapta şi apoi jos din nou.

2 jpg jpeg

: Cel puţin două seturi a câte 30 de secunde.

: Nu ezita să repeţi acest exerciţiu de mai multe ori pe zi, atunci când ai un pic de timp liber.

4. Masaj relaxant pentru întreaga faţă

Foarte eficient pentru eliberarea tensiunii, acest exerciţiu ajută la tonifierea pielii şi menţine tonusul facial.

: Pornind de lângă lobul urechii, prin mişcări circulare, masează cu vârful degetelor (arătător şi mijlociu) maxilarul. Coboară apoi încet spre bărbie şi revino, în aceeaşi manieră, către urechi.

1 2 jpg jpeg

Cât de des: De cel puţin 5 ori pe zi.

: Acest exerciţiu este potrivit şi în cazul celor care suferă de anxietate sau de bruxism (scrâşnitul dinţilor în timpul somnului).

Că vrem sau nu, odată cu trecerea vremii, dar şi din cauza unor anumiţi factori precem poluare, dietă, stres şi sedentarism, aspectul tânăr şi sănătos al pielii, cu atât mai mult cel al feţei, tinde să se estompeze, lăsându-te lipsită de acea strălucire cu care erai obişnuită la 20 sau 30 de ani.

• Insulina reprezintă unul dintre factorii acceleratori ai procesului de îmbătrânire, aşa că trebuie să ai în permanenţă grijă la nivelul zahărului din sânge. Pentru a te menţine sănătoasă şi a te bucura cât mai mult de un aspect tânăr al pielii, încearcă să reduci consumul de zahăr.

• Legumele sunt extrem de importante pentru sănătatea tenului, datorită aportului mare de apă şi vitamine pe care le oferă. Consumă-le zilnic, preparate la abur sau fierte ori pe grătar.

• Un somn odihnitor, dar şi o stare generală de bine, incluzând aici şi latura emoţională, pot garanta o trecere mai lină a timpului. Cu alte cuvinte, felul în care permiţi timpului să treacă ţi se va întipări pe chip.