Florile sunt cel mai frumos dar prin care îţi poţi exprima sentimentele faţă de persoana căreia i le dăruieşti. Indiferent de ceea ce vrei să exprimi, dragoste, recunoştinţă, mulţumire sau pur şi simplu prietenie, vei găsi florile potrivite pe care să le dăruieşti. Sentimentele ce stau în spatele unui buchet de flori sunt diverse în funcţie de culoarea şi tipul florilor alese.

Sigur ai fost de multe ori pus în situaţia în care ţi-ai dorit să dăruieşti flori, dar pur şi simplu nu ai ştiut ce să alegi. Acest articol îţi prezintă câteva situaţii în care trebuie să dăruieşti flori şi alegerile pe care ar trebui să le faci pentru a exprima ceea ce simţi. 

Flori potrivite pentru un medic se aleg în funcţie de relaţia pe care o ai cu medicul respectiv şi în funcţie de ocazia pentru care alegi să cumperi flori, astfel că: 

Flori pentru prima întâlnire cu medicul 

În acest caz în care nici măcar nu cunoşti persoana respectivă, dar dacă îţi doreşti să-i oferi un motiv pentru a zâmbi, trebuie să optezi pentru  o varianta sigură pentru că nu îi ştii gusturile. Aşadar poţi alege trandafiri de culoare albă, pentru că exprimă apreciere şi respect, sunt foarte frumoşi şi cu siguranţă nu vei da greş cu ei. O altă variantă pe care o poţi alege sunt lalelele, de asemenea de culoare albă, întrucât trebuie să fie o variantă clasică ce se încadrează în gusturile oricui. Şi orhideele sunt o variantă corectă în acest caz, întrucât sunt frumoase, exprimă eleganţă şi au un parfum încântător.   

Flori pentru o ocazie specială 

Cu siguranţă s-a întâmplat să trebuiască să mergi la medic în zile precum 1 Martie, 8 Martie şi te-ai gândit dacă ar fi în regulă să-i oferi o mică atenţie, sigur că da. Având în vedere ocazia şi faptul că nu-şi petrece această zi liberă, un buchet de flori o va face foarte fericită şi îi va da energie pentru întreaga zi, deci chiar este indicat să faci acest lucru. Pentru ocazii de acest fel, poţi alege flori de culoare albă, roz sau galben. Tipurile de flori potrivite sunt lalelele, bujorii sau trandafirii. Poţi mixa în buchet cu mai multe tipuri de flori, dacă nu îţi doreşti un buchet integral din acelaşi tip de floare. Dacă îi ştii gusturile atunci cu siguranţă, ştii ce trebuie să alegi. 

Flori pentru ziua onomastică a medicului 

Un alt motiv pentru a-i face un cadou medicului ar fi ziua sa de nume, dacă se întâmplă să mergi chiar atunci la cabinet, nu ezita să îi duci o mică atenţie pentru a-i face ziua mai frumoasă, mai ales că îl găseşti la muncă chiar şi de ziua sa. Poţi opta pentru un buchet de flori, un aranjament floral sau un coş cu flori fiind o ocazie mai speciala. Dacă îi ştii gusturile, ştii ce trebuie să alegi, dacă vrei să alegi o variantă sigură şi clasică trebuie să alegi trandafiri, lalele, bujori sau orhidei. Nu uita însă să optezi pentru culori deschise, alb, roz pal sau galben. Dacă eşti pe grabă şi totuşi îţi doreşti să-i faci un dar comanda flori online de la Maison d'Or, fără a depune vreun efort vei face un gest foarte frumos.