Avertismentul medicilor pe fondul creșterii cazurilor de rujeolă la copii. 5 simptome de luat în seamă

rujeola jpg

Un medic de top avertizeaz─â p─ârin╚Ťii cu privire la cele mai periculoase simptome ale rujeolei la copii, pe m─âsur─â ce infec╚Ťiile la nivel mondial cresc.

Lumea a ├«nregistrat o cre╚Ötere uria╚Ö─â a cazurilor ├«n acest an, Organiza╚Ťia Mondial─â a S─ân─ât─â╚Ťii confirm├ónd o ÔÇ×epidemie global─â de rujeol─âÔÇŁ la ├«nceputul lunii. Vaccinarea copiilor a sc─âzut la doar 85,5% ├«n Marea Britanie - ├«n ciuda faptului c─â este un lucru vital pentru a ╚Ťine la distan╚Ť─â boala viral─â ╚Öi poate salva vie╚Ťi.

Potrivit doctorului Stuart Sanders, de la The London General Practice, aceast─â rat─â sc─âzut─â de vaccinare ├«nseamn─â c─â Marea Britanie ├«ncepe s─â-╚Öi piard─â ÔÇ×imunitatea de turm─âÔÇŁ ╚Öi c─â num─ârul cazurilor ├«ncepe s─â creasc─â vertiginous. El spune c─â exist─â cinci simptome cheie la care p─ârin╚Ťii trebuie s─â fi╚Ťi aten╚Ťi pentru a evita infec╚Ťia ÔÇ×grav─âÔÇŁ.

Acestea includ febr─â persistent─â ╚Öi prelungit─â, respingerea alimentelor , dar ╚Öi a apei, simptome respiratorii severe ╚Öi o deteriorare a st─ârii clinice. Semnele date de meningit─â sunt, de asemenea, esen╚Ťiale ╚Öi trebuie urm─ârite. Acestea includ dureri de cap, rigiditatea g├ótului, v─ârs─âturi ╚Öi sensibilitate la lumina puternic─â.

Dr Sanders avertizeaz─â:  ÔÇťDac─â observa╚Ťi oricare dintre aceste cinci simptome grave, pacientul trebuie izolat p├ón─â c├ónd ele disparÔÇŁ.

Orcine trece printr-un astfel de episod trebuie să se asigure că bea multe lichide și ia paracetamol la intervale adecvate.

Dr. Sanders a spus despre cre╚Öterea rujeolei: ÔÇ×Acest lucru este cauzat de sc─âderea vaccin─ârii ├«mpotriva rujeolei, care a ├«nceput ├«n anii 1970, iar asta din cauza dezinform─ârii cu privire la vaccin.

ÔÇ×Vaccinarea a sc─âzut ╚Öi mai mult ca o consecin╚Ť─â a unei lucr─âri frauduloase scrise de profesorul Andrew Wakefield ╚Öi publicat─â ├«n prestigioasul jurnal medical─â, The Lancet. Articolul a fost ulterior retras, dar a cauzat daune immense, iar ├«ncrederea ├«n vaccinare a fost zdruncinat─âÔÇŁ.

ÔÇ×Sunt medic de suficient de mult timp pentru a-mi aminti c─â rujeola, ├«nainte de vaccinare, a dus, din p─âcate la decesul multor copiiÔÇŁ.

La ├«nceputul acestei luni, Organiza╚Ťia Mondial─â a S─ân─ât─â╚Ťii a avertizat c─â aproximativ 73 de milioane de oameni din ├«ntreaga lume care ar putea primi vaccinul nu l-au f─âcut.

ÔÇ×Asta ├«nseamn─â c─â anul acesta, ├«n primele luni, au fost 17.000 de cazuri de rujeol─â la nivel global, ├«n timp ce, ├«n general, ├«n primele dou─â luni ale anilor preceden╚Ťi rata a fost mai mic─â ÔÇô 10.000 sau mai pu╚Ťin. Deci da, avem o epidemie global─â de rujeol─â, iar asta ne ├«ngrijoreaz─â, deoarece poate fi o boal─â periculoas─âÔÇŁ.