Din ce cauză se destramă relaţiile?
În cazul în care nu vrei să ştii toate detaliile despre activităţile sale zilnice, dar simţi că a apărut o problemă, aceasta trebuie remediată imediat pentru ca efectele sale negative să nu se simtă timp îndelungat.
Dacă, la început, totul este o joacă de-a şoarecele şi pisica şi fiecare face câte ceva pentru a se lega o relaţie, ideal ar fi ca această relaţie să fie menţinută constant cu mici detalii şi atenţii care fac diferenţa.
Situaţiile care duc la răcirea relaţiei
Multe cupluri stabile se complac cu ideea conform căreia nu trebuie să se mai preocupe ca înainte să aducă ceva nou în relaţie pentru a impresiona partenerul, pentru că... el oricum este acolo. Dar rutina este cel mai mare duşman al relaţiei.
Atunci când unul cere prea mult şi nu da nimic la schimb
În orice relaţie există unul care oferă mai mult şi primeşte mai puţin. Însă când pretenţiile unora faţă de partenerii lor de viaţă sunt exagerate, fără a fi dispuşi să dea măcar acelaşi lucru la schimb, unul dintre ei va bate în retagere.
În cazul în care partenerul face toate gesturile frumoase fără să aştepte nimic la schimb, asta nu înseamnă că trebuie să laşi lucrurile aşa. Ştii foarte bine că la un moment dat orice izvor seacă.
Nesfârşitele certuri....
Nimic nu este mai enervant ca situaţia în care unul dintre parteneri greşeşte iar celălalt este mereu cu reproşurile pregătite. Într-o relaţie este vorba despre două persoane cu bune şi cu rele care trebuie să se cunoască, să se susţină reciproc.
Unii dintre noi cred că reproşurile reprezintă o modalitate potrivită de a-l determina pe celălalt să se schimbe, să conştientizeze unde anume a greşit şi să nu mai existe o dată viitoare pentru aceiaşi greşeală. Atunci când îi aducem cuiva reproşuri, instinctul lui va spune să se apere, deci se va lăsa cu ceartă de ambele părţi. Certurile nu sunt soluţiile problemelor pe care le aveţi, ci doar adâncesc situaţiile dificile.
Constrângerile
Se întâmplă adesea ca partenerii să accepte să meargă la evenimente sau la acţiuni care nu sunt tocmai pe placul lor, însă o fac de dragul persoanei iubite. O dată de două ori mai e cum mai e, însă dacă ajunge să fie o obişnuinţă acest lucru, gândeşte-te că orice lucru are o limită.
Nu încercaţi să vă schimbaţi
Comportamentul unui om nu se poate schimba de pe o zi pe alta, iar ideea de a-l schimba după bunul tău plac nu va obţine decât o nouă ceartă. Soluţia este aceea că trebuie să ne acceptăm cu bune şi rele şi să învăţăm să convieţuim cu defectele celui de langă noi, fără a uita că şi noi le avem pe ale noaste, iar dacă doreşti o schimbare, aceasta trebuie să înceapă cu tine în primul rând.
Posesivitatea
Partenerul tău nu este precum un animal de casă docil pe care unde-l pui acolo stă. Nimeni nu vrea să simtă că este proprietatea cuiva.
Luarea unei poziţii de control
În situaţii limită unul dintre parteneri este cel care trebuie să ia deciziile pentru amândoi, însă dacă acest lucru a devenit o obişnuinţă, nu te aştepta ca totul să fie bine. Nimeni nu vrea să se hotărască in locul lui la infinit. Aici ideea de comunicare este clar că lipseşte cu desăvârşire şi odată cu lipsa ei se termină şi relaţia.
Egoismul sexual
Chiar dacă partenerii se află într-o relaţie stabilă de mult timp, asta nu înseamnă că a face dragoste tebuie să se rezume numai la actul în sine. Femeile au nevoie de conexiune, afecţiune, excitare, lucruri pe care uneori partenerii lor le uită.
Înşelatul
Păcatul capital într-un cuplu este trădarea. Într-o astfel de situaţie, nu există prea multe soluţii: acum partenerul care a fost înşelat ori ţine totul în el şi se simte vinovat, luând asupra sa toată vina, ori îi confesează jumătăţii sale că nu mai este loc de încă o jumătate în cuplul lor.
A înşela este echivalentul înşelării propriei persoane. Când nu te mai simţi confortabil lângă actualul partener, cel mai bine este să laşi loc de salut şi fiecare să meargă mai departe.