De ce e util masajul scalpului: cum se face si beneficii

1 de ce e util masajul scalpului jpg jpeg

Tu stii de ce e util masajul scalpului? Toate problemele podoabei capilare ar putea deveni doar o amintire urata daca o data sau de doua ori pe saptamana am include acest obicei in ritualul de ingrijire.

Afla in randurile urmatoare avantajele de care te vei putea bucura odata cu introducerea acestui masaj pe lista ta de activitati perioadice. De ce e util masajul scalpului si cum te ajuta aceasta tehnica sa alungi stresul acumulat peste zi, afla in randurile ce urmeaza! Bine de stiut: are efecte pozitive si in ceea ce priveste aspectul parului tau.

De ce e util masajul scalpului – beneficii

Multe dintre problemele pe care le ai la nivelul pielii capului au loc din cauza deshidratarii. Parul uscat, lipsit de vitalitate, porneste de la un scalp uscat. Daca te confrunti des cu aceasta neplacere, realizeaza saptamanal masaj cu un ulei caldut. Va face minuni pentru scalpul tau.

Circulatia sangelui de la nivelul pielii capului are un rol major in obtinerea unei podoabe capilare cu aspect frumos si sanatos. Odata cu imbunatatirea acesteia, radacinile firelor de par vor fi hranite corespunzator cu doza necesara de substante nutritive. Foloseste-te de buricele degetelor pentru a masa aceasta zona a corpului. Poti cobori usor si pe gat in timp ce realizezi miscarile de stimulare.

Masajul scalpului reprezinta si o buna metoda de a preveni caderea parului. Prin realizarea frecventa a acestei tehnici simple, radacinile podoabei capilare vor deveni mai rezistente in timp.

Cu siguranta stii ca pielea capului produce ulei natural ce este secretat prin glandele sebacee. Masajul scalpului favorizeaza distribuirea corespunzatoare a acestuia, ceea ce va conduce la un par hidratat si stralucitor. Astfel, podoaba ta capilara va fi mai rezistenta in fata actiunii factorilor externi (vant, temperaturi extreme, poluare, instrumente de styling folosite in exces).

Te chinui in fiecare seara sa adormi, iar metoda cu numaratul oilor nu mai are de ceva vreme rezultatele dorite? Masajul scalpului te va ajuta sa dormi din nou ca un bebelus. Tensiunea acumulata peste zi va parasi corpul tau si vei deveni mai relaxata astfel.

Cum se realizeaza masajul scalpului

Daca te gandesti ca masajul scalpului este o tehnica complexa pe care o poate realiza doar un specialist in domeniu, afla ca te poti descurca de minune si singur.

Mai intai, periaza-ti parul cu o perie moale, dupa care poti incepe sa iti masezi usor scalpul cu ajutorul buricelor degetelor. Realizeaza miscari circulare in timp ce faci un traseu de la ceafa spre crestetul capului si invers, apoi repeta miscarile si din crestetul capului spre frunte. Masajul trebuie realizat de doua ori pe saptamana, timp de 5-10 minute, inainte de a-ti spala podoaba capilara.