Cum să tratezi părul uscat şi lipsit de strălucire
Temperaturile scăzute îţi deshidratează părul şi îl fac mai fragil şi mai casant. De asemenea, folosirea exagerată sau greşită a aparatelor de uscat sau a plăcilor de întins părul usucă părul prin lezarea stratului extern al
numit cuticulă.
Hidratează-l frecvent folosind măşti şi tratamente naturale. Poţi prepara o mască din miere cu ulei de migdale. Se aplică pe părul curat şi ud şi se ţine aproximativ 20 minute. Mierea este hrănitoare, iar uleiul acţionează la suprafaţa firului de păr, blocând hidratarea în interior.
Pe lângă măştile hidratante, e bine să aplici şi un tratament pentru strălucire. Dacă ai părul uleios, poţi opta pentru un amestec de oţet de mere şi suc de lămâie. Nu se ţine mai mult de 15 minute în păr.
Dacă vrei să scapi de părul tocit şi aspru la atingere, poţi alege o mulţime de şampoane şi balsamuri pentru păr.
Alege un şampon care conţine aloe vera în primele cinci component, uleiuri naturale, glicerină, miere sau aminoacizi. Ca şi aloe vera, aceste ingredinete sunt hidratante.
Înainte de a te spăla pe cap,utilizează un balsam special pentru păr uscat. Acesta va proteja firul şi va reduce degradarea produsă de periapt, pieptănat şi uscat.
Pentru a usca părul, începe prin a şterge părul cu un prosop pentru a fi cât mai puţin umed. Când părul începe să se usuce, dă uscătorul la minimum, pentru a aranja părul.
Este indicat să ţii uscătorul la o distanţă de 15-20 cm de cap. În acest mod vei proteja părul de lezările produse de căldură. Pentru a nu îngrăşa părul, pune două picături de ulei esenţial de rozmarin şi masează vârfurile.
Masează pielea capului cu degetele, cel puţin tri minute în fiecare zi. De asemenea, este recomandat să întroduci în alimentaţie peşte bogat în grăsimi omega-3, de cel puţin două ori pe săptămână.