Cum îngrijeşti părul uscat

1 2 jpg jpeg

Maioneza

Dacă eşti obişnuită să o foloseşti doar pentru cartofi prăjiţi şi salate, să ştii că maioneza e foarte bună şi pentru revitalizarea podoabei capilare. Bogată în proteine, maioneza întăreşte firul de păr şi îl lasă strălucind de sănătate. După ce te speli cu şampon, întinde-ţi maioneză pe toată lungimea părului şi las-o să acţioneze 15 minute. Clăteşte bine părul şi foloseşte apoi un balsam.

Uleiul de măsline

Încălzeşte uşor câteva linguri de ulei de măsline şi masează-ţi cu el scalpul şi părul pe toată lungimea. Pune-ţi o cască de duş şi un prosop pe deasupra şi stai aşa cel puţin 45 de minute. Apoi spală-te cu şampon şi foloseşte un balsam.

Oţetul de mere

Poate ştiai despre folosirea oţetului de mere la clătirea finală părului. Dacă părul tău este uscat, poţi utiliza oţetul într-o mască aplicată înainte de spălare. Amestecă o lingură de oţet de mere cu o lingură de ulei de măsline şi cu trei albuşuri, întinde amestecul pe păr şi acoperă-ţi capul cu o cască de duş pentru o jumătate de oră. Spală-te bine apoi cu şamponul tău obişnuit.

Ceai de muşeţel sau ceai negru

Plantele ajută părul să scape de uscăciune şi să capete o strălucire sănătoasă. După ce te speli cu şampon şi te clăteşti bine, toarnă-ţi pe cap o cană cu ceai călduţ de muşeţel, dacă ai părul deschis la culoare sau o cană cu ceai negru, dacă părul tău e şaten închis sau brunet.

Alte recomandări:

Ia vitamine!

Un deficit de vitamina A sau vitamina C în corp afectează şi structura părului tău. Consumă ouă, măreşte aportul de roşii, kiwi, citrice şi legume cu frunze verzi.

Nu-ţi spăla părul în fiecare zi!

Şampoanele îndepărtează nu doar praful şi transpiraţia din păr, ci şi sebumul, acel ulei natural care îţi face părul să arate sănătos, atunci când nu este produs în exces. Dacă părul tău e oricum uscat, e bine să nu fie spălat zilnic şi, în rest, să foloseşti un şampon destinat părului uscat sau un şampon pentru copii.