Cu acestea scapi de pofta exagerată de mâncare!

1 2 jpg jpeg

Cu cât vei alege să te înfometezi mai mult, cu atât mai grave vor fi repercusiunile alegerii tale. Imediat cum vei termina dieta, kilogramele pierdute se vor reinstala şi tot efortul depus va fi în zadar. Cea mai bună soluţie este să îţi schimbi complet stilul de viaţă, mai ales cel alimentar şi să apelezi la gustări sănătoase care îţi potolesc foamea. În felul acesta nu vei mai fi tentat să mănânci orice şi în cantităţi mari. Alege alimentele care îţi pot oferi senzaţia de saţietate pe o perioadă mai mare de timp şi ai grijă să le ai mereu la îndemână. Avocado Un studiu ce a fost publicat de jurnaliştii de la Nutrition afirmă că dacă vei începe să consumi o jumătate de avocado la masa de prânz vei avea parte de senzaţia de saţietate o periodă mult mai mare şi nu vei mai simţi nevoia să consumi dulciuri sau alimente de tipul fast food. Cea mai potrivită soluţie ar fi să optezi pentru o salată de pui în care să adaugi un avocado, câteva frunze de salată, ulei de măsline, oregano şi să o savurezi treptat. Nuci Indiferent că optezi pentru caju, migdale, nucile noastre româneşti sau pentru alunele de pădure, îi vei furniza organismului tău o adevărată sursă de proteine şi grăsimi sănătoase care îţi vor oferi totodată şi senzaţia de saţietate. Asigură-te că ai la îndemână o porţie de nuci la birou şi atunci când simţi că îţi este foame dar nu este încă ora mesei, consumă-le moderat. Poţi să le combinicu un măr tăiat cubuleţe şi o linguriţă de miere, vei obţine în felul acesta o gustare extraordinar de sănătoasă şi saţioasă. Asigură-te că bei şi suficientă apă apoi. Mere Mănâncă un măr cu o jumătate de oră înainte de masă. Îţi va fi de un real folos mai ales pentru că mărul se bucură de un conţinut crescut de fibre şi apă, care te va ajuta la digestie şi te va împiedica să consumi o porţie consistentă de alimente la următoarea masă.

Citeşte şi: Cum ne putem controla apetitul

Poţi alege să îţi începi ziua cu o omletă făcută fără ulei în care să adaugi porumb, ardei, roşii şi să o serveşti alături de o felie de pâine întegrală cu puţin unt.

Proteinele regăsite în ouă îţi vor oferi senzaţia de saţietate şi te va ajuta să consumi mai puţine calorii pe parcursul zilei.

De asemenea poţi opta pentru două ouă fierte la care să adaugi fulgi de ardei iute. Aceştia ajută la stimularea arderilor grăsimii existente în organism şi te vor ajuta să controlezi mai uşor apetitul tău.

O altă variantă la fel de sănătoasă pentru micul dejun este terciul de ovăz. Acesta conţine beta-glucan, o substanţă care reduce absorbţia carbohidraţilor în sânge, reglează digestia şi previne depunerea grăsimilor.

Datorită faptului că leguminoasele sunt bogate în antioxidanţi, proteine, fibre, fier dar şi vitamine din complexul B, te vei bucura de o adevărată porţie de sănătate atunci când le vei consuma. Cu cât consumi mai multe fibre cu atât este mai indicat să bei şi apă, o digestie corespunzătoare are nevoie de fibre, apă şi mişcare.

Senzaţia de saţietate nu va întârzia să apară şi te vei bucura şi de o doză de enrgie necesară pentru a îndeplini cu brio toate acţiunile tale din ziua respectivă.

Optează pentru o salată de legume, un smoothie din spanac, ţelină,morcov şi multă apă.