Combate depresia de toamnă cu aceste seminţe!

1 2 jpg jpeg

Cel mai bun aliat al sănătăţii tale vine întotdeauna din natură, de la proteine de calitate până la vitamine şi minerale, seminţele de dovleac îţi stau la dispoziţie oferindu-ţi o porţie completă de sănătate.

Un adevărat elixir al sănătăţii, având o cantitate mare de minerale precum fosfor, fier, cupru, magneziu şi mangan, fiind totodată şi o sursă excelentă de vitamina K.

Reduc inflamaţiile şi colesterolul rău

2 jpg jpeg

Datorită cantităţii mari de zinc ce o conţin, seminţele de dovleac îţi protejează organismul de apariţia osteoporozei, iar fitosterolii ajută la reducerea nivelului de colesterol rău cunoscut sub denumirea de LDL.

Fac parte din grupul alimentelor alcaline şi sunt o sursă magnifică al complexului vitaminic B şi de acid folic.

Poţi alege să le consumi în stare crudă sau alături de alte seminţe şi în felul acesta îţi vei întări sistemul imunitar, iar deprsia de toamnă şi carenţele de vitamine vor sta departe de tine.

L-triptofanul ajută organismul să se poată odihni, şi asta deoarece o dată ajuns în organism se va transforma în serotonină şi niacin, substanţe responsabile cu starea de bine.

Au grijă de inima ta

Dacă alegi să le consumi frecvent, aceste seminţe vor contribui substanţial la menţinerea sănătăţii inimii tale şi asta se datorează cantităţii de magneziu care ajută la crearea celulelor energetice ale corpului dar şi în sinteza de ARN şi ADN, contribuie la relaxarea vaselor de sânge şi ajută la o mai bună funcţionare a intestinelor.

Află cum poţi slăbi cu ajutorul seminţelor de dovleac AICI

Sunt indicate diabeticilor

Consumul seminţelor de dovleac ajută bărbaţii să îşi menţină prostata sănătoasă şi totodată ajută la reglarea nivelului de insulină în organism, motiv pentru care pot fi consumate mai ales de persoanele ce se confruntă cu diabetul zaharat.

Atât seminţele cât şi uleiul joacă un rol important în menţinerea sănătăţii tale.

În plus datorită fitoestrogenilor naturali, consumul lor ajută la scăderea tensiunii arteriale, previn apariţia bufeurilor, a durerilor de cap şi mai ales a celor articulare.

Consumate simultan cu seminţele de in, se dovedesc a fi un bun stimulent pentru funcţionarea corespunzătoare a ficatului.

Atenţie!

Modalitatea ideală de a le consuma sunt în stare crudă deoarece în felul acesta îşi vor conserva beneficiile mult mai bine. În cazul în care îţi plac prăjite, evită să le cumperi din comerţ deoarece vin la pachet cu o cantitatea mult prea mare de sare, prăjeşte-le cu grijă 15-20 de minute în cuptor şi evită combinarea lor cu sare.