Prin preluarea Columna Medical Center, REGINA MARIA oferă o gamă completă de servicii adresate sănătăţii reproductive.

Reţeaua de sănătate REGINA MARIA, lider în servicii medicale, anunţă preluarea clinicii Columna Medical Center, cea mai mare clinică în reproducerea umană asistată şi fertilizare in vitro, cu o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro în 2020. Excelenţa specialiştilor şi experienţa dobândită în cei zece ani de activitate a clinicii vin în completarea serviciilor medicale deja oferite de Reţea pentru sănătatea femeii.  

Columna Medical Center completează portofoliul Reţelei REGINA MARIA cu servicii integrate şi personalizate pentru problemele de infertilitate oferite de specialişti cu experienţă recunoscută la nivel naţional şi cu rezultate remarcabile, comparabile cu cele ale clinicilor de renume din Europa. Din totalul celor aproape 800 de embriotransferuri cu embrioni decongelaţi, realizate în cursul anului 2020, 1 din 2 femei cu vârsta sub 35 de ani şi 1 din 3 femei de vârstă reproductivă avansată au obţinut sarcinile mult dorite. Clinica deserveşte anual 17,000 de pacienţi şi a efectuat 1,000 de tratamente de fertilizare in vitro în 2021.

„Suntem extrem de încântaţi că o echipă extraordinară se alătură echipelor noastre medicale. Ne dorim ca pacienţii să beneficieze de expertiza integrată REGINA MARIA în ceea ce priveşte îngrijirea completă a sănătăţii reproductive a femeii: de la analize specializate, diagnostic şi chiar managementul endometriozei şi al altor afecţiuni care pot afecta fertilitatea, până la proceduri FIV, chirurgie materno-fetală, urmărirea sarcinii şi naştere, până la gestionarea nou-născuţior prematuri. Să aducem un copil sănătos într-o familie este cea mai frumoasă împlinire şi o facem cu foarte multa grijă şi pricepere”, a declarat Fady Chreih, CEO al Reţelei de sănătate REGINA MARIA.Columna Medical Center a devenit, în cei peste 10 ani de existenţă, locul în care excelenţa specialiştilor în reproducere umană asistată se întâlneşte cu tehnologia de ultimă generaţie. Ne alăturăm eforturilor deja recunoscute ale Reţelei de sănătate REGINA MARIA în ceea ce priveşte sănătatea reproductivă şi medicina femeii, cu peste 100 de angajaţi care înţeleg şi abordează subiectul fertilităţii în toată complexitatea lui medicală şi emoţională. În România, 1 din 5 cupluri de vârstă reproductivă întâmpină probleme de fertilitate, cu o incidenţă egală la femei şi bărbaţi. Cauzele infertilităţii pot fi numeroase şi diferă pentru fiecare persoană şi cuplu în parte. De aceea, ele trebuie să fie adresate de o echipă multidisciplinară de medici, care poate să cuprindă de la ginecologi, embriologi, urologi, geneticieni şi experţi FIV, până la nutriţionişti sau psihologi”, completează Cezara Bucur, Medic primar obstetrică-ginecologie, Columna Medical Center.Diagnosticarea infertilităţii se face în urma unor investigaţii complexe, analize de laborator şi imagistică.
În multe cazuri, infertilitatea poate fi un efect al altor afecţiuni nediagnosticate cum ar fi endometrioza, o boală complexă şi greu de diagnosticat care afectează femeile în perioada fertilă (15-50 de ani). Aproximativ 40-50% dintre femeile cu infertilitate suferă de endometrioză. Vârsta înaintată la care femeile rămân însărcinate este, de asemenea, un factor important în problema infertilităţii, asociat cu o întreagă patologie.
Subiectul infertilităţii, în România, se confruntă cu câteva bariere sociale dar şi legislative.
Deşi în foarte multe cazuri este o condiţie medicală, atunci cand apare o problemă de fertilitate în cuplu, partenerii întampină greutăţi în a discuta deschis şi în a începe investigaţiile împreună. Lucrul acesta este cauzat şi de percepţia greşită a faptului că fertilitatea este asociată cu femeia şi, din acest motiv, de foarte multe ori, atunci când nu se obţine o sarcină în mod natural, femeia este cea care începe să facă investigaţii. Experienţa ne arată că jumătate dintre cazuri sunt de infertilitate masculină.

O altă barieră este cea legislativă, România fiind singura ţară din UE care nu are o lege pentru fertilizarea in vitro. În 2010, Ministerul Sănătăţii a aprobat un subprogram care în prezent oferă o finanţare de 10.000 lei/procedură, însă condiţiile sunt limitative pentru multe cupluri. Spre exemplu, în alte ţări din Europa, statul susţine procedurile de fertilizare in vitro, decontând integral o medie de 3 proceduri.

Tranzacţia REGINA MARIA – Columna Medical Center este în curs de avizare la Consiliul Concurenţei.

Despre Reţeaua de Sănătate REGINA MARIA


Reţeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deţine trei spitale cu acreditări internaţionale. Prin cele 13 acreditări deţinute – o performanţă unică în Europa Centrală şi de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelenţa medicală şi siguranţa îngrijirii pacienţilor.
Totodată, REGINA MARIA a inovat şi segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat şi pachete medicale specializate pentru IMM şi persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 670.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 160 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locaţii, achiziţia de aparatură performantă şi pregătirea echipelor medicale.
REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate şi a integrat cu succes peste 30 de alţi jucători de pe piaţă, având o prezenţă proprie în 20 de judeţe şi acoperire naţională prin intermediul celor peste 310 clinici partenere. Compania reuneşte aproape 7.000 de angajaţi şi colaboratori şi oferă servicii complete de spitalizare şi chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator şi stocare de celule stem, unui număr de peste 4.5 milioane de pacienţi.
În timpul pandemiei COVID-19, REGINA MARIA a implicat în testare 9 laboratoare de biologie moleculară din Reţea, atingând o capacitate de prelucrare de peste 4000 teste RT-PCR/zi şi procesând până acum peste 650.000 de teste la nivel naţional.