Ce obişnuiesc să spună oamenii care au încredere în ei

1 2 jpg jpeg

Cei care sunt mai încrezători sunt percepuţi ca fiind mai atractivi şi tind să aibă un cerc mai larg de relaţii de o bună calitate. De ce este încrederea atât de ademenitoare?

În primul rând, este important să facem diferenţa cu ceea ce nu este încrederea. Nu este fudulie sau senzaţia că eşti mai bun decât alţii. Mai degrabă este o convingere tăcută în propria abilitate, fără orgoliul care rezultă în aroganţă. Iată câteva dintre lucrurile pe care oamenii cu adevărat încrezători le spune!

1. „Nu mi-aş face prea multe griji în această privinţă”

Du-te la un prieten încrezător cu o listă cu lucruri “ce-ar fi dacă” sau motive pentru care ceva ar putea ieşi prost şi probabil vei auzi o astfel de reacţie. Asta se întâmplă pentru că oamenii încrezători în general nu se îngrijorează. Ei înţeleg că, chiar dacă ceva va merge prost, se pot descurca. Este sentimentul stăruitor că indiferent de ce se va întâmpla – bine sau rău – ei vor face faţă situaţiei.

2. „Fă totul pentru a reuşi!”

Odată cu lipsa anxietăţii vine simţul optimismului. Oamenii cu adevărat încrezători se aşteaptă să se întâmple numai lucruri bune. În acelaşi timp, istoricul de luare de decizii bune înseamnă că mai deţin abilitatea de a-şi tempera pozitivismul cu o gândire realistă.

3. „Dacă îl fac aşa, pentru mine funcţionează”

Indivizii încrezători nu se simt obligaţi să se conformeze pentru a câştiga acceptul celorlalţi. Aceasta este frumuseţea principală a încrederii – liniştea auto-asigurării care îi face pe restul să urmeze.

4. „De ce nu eu?”

În loc să aştepte următoarea oportunitate, oamenii încrezători le caută. Poate că este vorba de construirea relaţiilor corespunzătoare, de cererea unei promovări sau, cu alte cuvinte, să aibă încredere în ceva intangibil. Aceşti oameni au o viziune de viitor şi îşi croiesc propriul drum pentru a ajunge acolo. Întrebarea standard nu este „de ce eu” ci „de ce NU eu?”

5. „Am ceva de spus!”

Oamenii încrezători adoptă o poziţie când vine vorba indiferent de situaţie şi în acelaşi timp posedă înţelepeciunea de a înţelege care sunt bătăliile care meită să fie purtate. Acestea fiind spuse, se vor retrage graţios dacă s-a dovedit că au greşit, pentru că se simt îndeajuns de siguri pentru a lua în considerare şi alte puncte de vedere decât pe ale lor.

6. „Spune-mi mai multe!”

Oamenii încrezători ascultă mai mult decât vorbesc, sunt curioşi în mod natural şi exprimă un interes autentic pentru ceilalţi. Pe de cealaltă parte, cei care monopolizează conversaţiile sau se laudă (vreodată) au ceva de dovedit şi ascund nesiguranţă.

7. „Mă poţi ajuta?”

Cu toţii avem slăbiciuni, dar celor siguri de sine nu le este frică să le recunoască. În loc să se îngrijoreze în privinţa a ce vor gândi ceilalţi dacă vor cere ajutor, oamenii încrezători sunt mai preocupaţi de auto-perfecţionare, de obţinerea unor competenţe valoroase şi să facă treabă bună la serviciu.

2 png png

Eugen Popa este Trainer Personal şi Profesional. Sloganul său este Învaţă Creşte Dăruieşte. Eugen îşi împarte timpul între Cursurile pe care le susţine, consultaţii şi dezvoltare personală. Afli mai multe despre el dând click AICI.