Berea neagră conţine mai mult fier decât cea blondă sau cea fără alcool. La această concluzie a ajuns o echipă de cerectători de la Universitatea Valladolid, din Spania, care au analizat peste 40 de tipuri de bere.

Spre deosebire de berea blondă care are 92 de ppb (părţi de miliard ) de fier şi cea fără alcool care conţine 63 de ppb de fier, berea neagră are în compoziţie 121 de ppb de fier.

Rezultatele cercetării, publicate în Jurnalul Ştiinţific de Alimentaţie şi Agricultură, au arătat faptul că nivelul mare de fier din berea neagră se datorează extractului de malţ şi a celui de hamei utilizate în producerea acesteia.

,,Deşi cantităţile de fier sunt mici, diferenţele dintre tipurile de bere sunt evidente. Ele pot apărea în urma diferitelor procese de producţie şi a materiilor prime folosite”, a afirmat Carlos Blanco, profesor de Tehnologia Alimentaţiei la Universitatea Valladolid.

În cadrul studiului au fost analizate 17 branduri de bere din Spania şi alte 23 de branduri din alte ţări.