Consumul de suc de sfeclă ajută la întărirea puterii musculare, mai ales la pacienţii care suferă de insuficienţă cardiacă, arată rezultatele celei mai recente cercetări în domeniu.

Oamenii de ştiinţă americani spun că nitraţii care se găsesc în cantitate mare în această legumă aduc beneficii când vine vorba de îmbunătăţirea puterii musculare.

Pe toată perioada studiului, o parte dintre participanţi au primit pentru a consuma suc de sfeclă, în timp ce ceilalţi au primit o băutură asemănătoare, dar care nu conţinea compuşii din sfeclă.

După fiecare etapă de 1-2 săptămâni în care voluntarii consumau aceste sucuri, la cei care beau suc de sfeclă se observa o îmbunătăţirea a puterii musculare cu 13% la nivelul genunchiului şi nu numai.

La finalul cercetării, participanţii din primul grup, cei care consumau suc de sfeclă, observau mai multe beneficii, spre deosebire de cei din celălalt grup.

Beneficiile sucului de sfecla:

„Deşi îmbunătăţirile privind puterea musculară nu sunt majore, ele sunt mai mult decât vizibile, mai ales în cazul persoanelor care suferă de afecţiuni ale inimii, cum este şi cazul insuficienţei cardiace. Vom continua cercetările pentru a vedea dacă un consum regulat de suc de sfeclă mai are şi alte efecte pozitive, de ajutor în cazul tensiunii arteriale mărite sau a reglării ritmului cardiac“, a afirmat Linda Peterson, profesor în cadrul Şcolii de Medicină de la Universitatea din Washington, SUA.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical „Circulation: Heart Failure“.