Beneficiile nucilor. Te scapă de cancerul la sân

1 2 jpg jpeg

Beneficiile nucilor. Bogate în acizi graşi omega 3 şi antioxidanţi, acestea pot preveni apariţia cancerului la sân şi a maladiilor cardiace. O dietă sănătoasă pe bază de nuci, fructe şi legume, reduce riscul de apariţie a cancerului mamar.

Însă, mai mult decât atât, nucile au efecte pozitive şi în cazul bolilor de inimă, bolile cronice. Studiile demonstrează că nucile consumate la sfârşitul mesei reduc efectele negative ale mancarilor grase asupra arterelor.

Seminţele de in scad riscul de cancer mamar Inul conţine fitonutrienţi care se numesc lignani şi care sunt eficienţi în prevenirea cancerului mamar. Spre deosebire de alte alimente care conţin fitonutrimenţi, cum sunt seminţele de susan şi leguminoasele, seminţele de in au cea mai mare concentraţie de lignani. Aceştia din urmă sunt transformaţi de flora intestinală în substanţe care reduc nivelul de estrogeni şi de radicali liberi, având efecte benefice pentru sâni, oase, unghii şi păr. Zilnic, îţi ajunge o lingură de seminţe de in zdrobite şi amestecate cu apă sau adăugate în salate.

Pe lângă proteine, soia îţi aduce şi hormoni fitoestrogeni datorită cărora are efectul de a reduce riscul de cancer la sân. De 2 ori pe săptămână, mănâncă aproximativ 100-150 g de soia sub orice formă preferi.

Fitoestrogeni din soia se găsesc în cantitate mare şi sunt diferiţi de hormonii estrogen, naturali. Cu ajutorul bacteriilor din colon, fitoestrogenii sunt convertiţi în forme utilizabile de organism şi folosiţi asemenea hormonilor estrogeni. Spre deosebire de cei naturali, care pot duce la formarea unor tumori mamare, fitoestrogenii combat bufeurile şi dezvoltarea celulelor canceroase. Îţi mai poţi procura fitoestrogeni şi din mazăre, cereale integrale, fasole, seminţe de floarea-soarelui, linte, seminţe de dovleac.

Spre deosebire de alte fructe, rodia ca atare şi sucul de rodie au în compoziţie o cantitate importantă de antioxidanţi. Aceştia înlătură radicalii liberi, principalii vinovaţi pentru slăbirea imunităţii şi pentru multiplicarea celulelor canceroase. În plus, antioxidanţii pot stopa sau încetini producerea de hormoni estrogen, care stimulează dezvoltarea celulelor canceroase mamare.