Ne începem ziua cu o cafea aromată şi savuroasă, fără de care tonusul nostru fizic şi psihic ar fi la pământ; cafeaua aburindă ne conferă energie şi vigoare.

Am devenim robii ei, am devenit dependenti de ea si de aroma ei; si de compozitia ei, bogata in cafeina (in concentratii variabile, 1 ceasca cafea de 250 ml contine aproximativ intre 100-200 mg cafeina), vitamine din complexul B, minerale (magneziu), polizaharide, acizi organici, lipide, substante aromate; si foarte multi antioxidanti. Aceasta compozitie ii confera efecte energizante la nivel fizic si psihic, combate starea de oboseala, imbunatateste puterea de concentrare; in acelasi timp stimuleaza digestia, are efecte diuretice;

Consumul moderat (2-3 cesti/zi) are efecte benefice asupra organismului, gratie proprietatilor ei energizante, antioxidante si de prevenire a imbatranirii premature.

Atentie insa, daca se consuma cantitati mari de cafea pe termen lung, pot aparea simptome neplacute (nervozitate, anxietate, palpitatii, cefalee,ameteli, tulburari de somn) si se dezvolta o dependenta de cofeina.

Tot mai utilizata in ultimul timp este cafeaua verde, a carei compozitie este similara cu cea a cafelei clasice; in schimb, cafeaua verde este neprajita, deci are o cantitate mai mare de antioxidanti; ajuta in lupta cu kg in plus.

Citeşte continuarea articolului pe traiestesanatoscusimona.ro