Ardeiul gras - una dintre legumele de sezon care ar trebui să fie prezente zilnic în farfuriile noastre. Având un preţ accesibil, el poate fi încorporat în numeroase mâncăruri, salate sau aperitive, iar pe lângă gustul proaspăt şi textura interesantă, are puţine calorii (doar 29 kcal în 100gr).

Nativi Mexicului şi ţărilor din America de Sud, ardeii dulci şi-au făcut loc în bucătăriile europenilor începând cu 1433, când primele seminţe au fost aduse în Spania din Lumea Nouă, ajungând ulterior în Africa şi Asia.

Astăzi, China este cel mai mare producător mondial de ardei dulci. În continuare, aveţi câteva dintre cele mai importante beneficii ale ardeiului:

- Considerat printre cele mai sănătoase alimente din lume, ardeiul gras are în compoziţia sa o gamă largă şi variată de antioxidanţi şi fitonutrienţi precum: luteină, quercitină, betacaroten, zeaxantină, acid ferulic etc. Într-un singur ardei gras găsim 1500 micrograme de betacaroten, de trei ori mai mult decât într-un morcov de dimensiuni medii.

Citeşte despre alte beneficii ale ardeiului AICI