„Am un băieţel de patru ani care este cam agresiv (ne loveşte pe noi şi pe bunici) şi care vorbeşte urât. În familie nu are cum să înveţe aceste lucruri, pentru că noi suntem foarte calmi şi liniştiţi. Credeţi că poate fi din cauza televizorului (se uită des la desene animate)?”Cristina Ancuţescu, Piteşti

Vizionarea desenelor animate poate fi o adevărată pacoste pentru copii. De foarte multe ori, copiii învaţă şi prin imitaţie.

Ei învaţă în famile, de la televizor şi de la colegi. Atitudinea agresivă a copilului ar mai putea fi întărită şi de alte comportamente asemănătoare ale colegilor de grădiniţă care, la rândul lor, urmăresc desene animate neadecvate vârstei.

Dacă băieţelul dumneavoastră urmăreşte frecvent acest gen de desene animate, este bine să îi oferiţi explicaţii pentru a înţelege ce este bine şi ce este rău. Priviţi împreună cu el şi discutaţi despre aceste lucruri şi despre urmările grave ale comportamentului agresiv.
Reduceţi programele cu desene animate, selectaţi-le sau fiţi alături de el când le priveşte.

Dacă acest comportament este foarte accentuat, pentru a evita perpetuarea lui, cel mai potrivit este să vă adresaţi unui specialist, care vă va îndruma pe dumneavoastră, şi va lucra cu copilul pentru a remedia acest neajuns.