Cantităţi mici de arsenic şi alte substanţe toxice care se află în sol au fost găsite în produsele pentru bebeluşi ale unor firme renumite, informează realitatea.net. Reprezentanţii acestor firme susţin că aceste toxine sunt în cantităţi foarte mici şi nu afectează sănătatea bebeluşilor.

Cercetătorii de la Institutul Karolinskca din Stockholm au testat mâncarea pentru bebeluşi de la HiPP, Nestle şi Holle.

„Este alarmant că această mâncare conţine cantităţi mari de elemente toxice precum arsenicul, cadmiul, plumbul şi uraniul care se găsesc în materia primă. Concentraţia mare de arsenic în produsele bazate pe orez ne îngrijorează cel mai mult”, au declarat cercetătorii.

Atât Autoritatea pentru Siguranţa Alimentelor din Europa cât şi Agenţia de Standardizare Britanică lucrează pentru a stabili noi limite ale arsenicului în mâncare, în special în cea pentru bebeluşi şi copii.

Cercetătorii au descoperit în urma studiilor că orezul Organix conţine 2 mg arsenic, 0,03 mg cadmiu şi 0,09 mg plumb. „Organix face teste riguroase pentru siguranţa alimentelor”, au declarat reprezentanţii companiei.

Orezul Porridge de la Holle conţine 7,3 mg arsenic (cea mai mare cantitate descoperită în urma studiului), 0,38 cadmiu şi 0,26 plumb.

Produsul HiPP „Mic Dejun cu Banană şi Piersică” are 1,7 mg de arsenic, 0,13 cadmiu şi 0,33 plumb.