Vremea capricioasă din ultima perioadă îşi pune amprenta asupra organismului, declanşând diverse afecţiuni. Una dintre acestea este laringita, care este mult mai gravă la cei mici, dovedindu-se chiar periculoasă din cauza asfixiei pe care o poate produce. Dr. Adina Zamfir ne explică însă tot ce trebuie să ştim despre acest lucru.

Care sunt cauzele laringitei la copii?

Laringita este o inflamare acută a laringelui cauzată de obicei de o infecţie bacteriană sau virală. Poate fi favorizată şi de polipii nazali inflamaţi, frig, umezeală sau alergii şi apare mai ales la schimbările climatice.

Este afectat tractul respirator superior al copilului, cauzând inflamarea traheei şi a laringelui. Laringita acută la copii este cauzată de acelaşi virus ca în cazul adulţilor, însă căile respiratorii ale copiilor sunt mult mai înguste, orice inflamaţie de numai 1 mm poate îngusta până la 75% din căile respiratorii.

Motiv pentru care, la declanşarea virusului, tusea normală se transformă în "tuse lătrătoare" atunci când aerul trece prin căile respiratorii inflamate.

Citeşte continuarea AICI