În cadrul unui proiect lansat recent, personalul medical şi pacienţii cu diabet vor beneficia de un program complex de cursuri de educaţie şi perfecţionare.

În ţara noastră, potrivit statisticilor, există aproximativ 800.000 de persoane diagnosticate cu diabet zaharat, dintre acestea 200.000 urmând tratament cu insulină. Anual, în ţara noastră se depistează în jur de 50.000 de cazuri noi, din acest punct de vedere, România având o prevalenţă mai redusă ca în alte ţări.

Programele educaţionale adresate mediciilor specialişti şi rezidenţi, asistentelor medicale, pacienţilor şi publicului larg sunt desfăşurate sub egida Facultatăţii de Excelenţă în Insulinoterapie (FITS).

În cadrul Facultatăţii de Excelenţă în Insulinoterapie, proiect lansat de compania Sanofi şi dezvoltat la nivel naţional, în parteneriat cu societăţile medicale de profil, se va urmări optimizarea tuturor factorilor care contribuie la tratamentul cu insulină, cea mai complexă formă de tratament din patologia umană.

În ţara noastră, se înregistrează progrese notabile în insulinoterapie, însă există nevoie de implicare şi de perfecţionare continuă din partea medicilor. Principalele obiective ale Facultatăţii de Excelenţă în Insulinoterapie sunt creşterea nivelului de educaţie a pacienţilor (automonitorizare şi control al diabetului), actualizarea cunoştinţelor în domeniul insulinoterapiei şi instruirea educatorilor în diabet.