Înscrierea copiilor la grădiniţe, creşe şi clasă pregătitoare, se apropie cu păşi rapizi. Pe lângă numeroasele probleme legate de înscriere, fiecare instituţie solicita avize şi analize medicale obligatorii. Aceste măsuri medicale sunt necesare pentru această vârstă fragedă, deoarece sistemul imunitar al copiilor este în schimbare, iar în lipsă anticorpilor, bolile se transmit rapid în colectivitate şi afectează viaţă micuţilor şi a părinţilor.

Cele mai frecvente analize medicale necesare pentru înscrierea în colectivitate sunt:

- Examen coproparazitologic microscopic - pentru identificarea paraziţilor intestinali (giardia, oxiuri, limbrici, taenia)

- Exudat faringian şi nazal pentru identificarea bacteriilor (meningoc, pneumococ, streptococ, stafilococ auriu) de la nivelul cailor respiratorii responsabile pentru menigite, amigdalite, otite, penumonii, etc.

Dacă este cazul se impune antibiogramă pentru culturi pozitive.

- Coprocultură (inclusiv antibiogramă)-pentru identificarea bacteriilor patogene din materiile fecale

Pentru cei ce revin în colectivitate este nevoie de avizul epidemiologic întocmit de medicul de familie pe bază analizelor medicale, ce va atesta existenţa sau neexistenţă unei boli contagioase. Deşi analizele medicale (cu excepţia exudatului nazal) pot fi efectuate gratuit cu bilet de trimitere de la medicul de familie, ele sunt considerate analize la cerere, iar în absenţa unei suspiciuni de boală doctorul nu poate întocmi biletul de trimitere, astfel preţul analizelor va fi suportat integral de către părinţi.

Recomandări

Pentru acurateţea rezultatelor este indicat să apelaţi la un laborator performant care prezintă cazuistică pentru majoritatea analizelor de laborator. Preţurile analizelor necesare înscrierii în colectivitate, oferite de laboratoarele private, variază în medie de la 80 lei până la 150 lei.

Promoţional centrele Gral Medical oferă un pachet medical la doar 49lei, valabil în perioadă 02 sept 2013-30 sept 2013. Ofertă este valabilă în: Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Piteşti, Vâlcea, Craiova şi Sibiu. Pentru programări şi detalii suplimentare puteţi obţine direct la call center GRAL(*4725) / 021-323.00.00 sau online pe www.gralmedical.ro