Poţi trata acneea cu remedii naturale? Leacuri de încercat

27 martie 2023   Ingrijire

Acneea este una dintre problemele frecvente de piele prezente la aproximativ 79% din populația tânără a globului. Deși, afectează mai ales adolescenții și tinerii, acneea poate fi întâlnită și la persoanele adulte, afectând stima de sine.

Printre cele mai întâlnite cauze care provoacă acnee sunt: modificările hormonale, alimentația necorespunzătoare, anumite medicamente și stresul. Dar, partea bună este că remediile naturale îți sunt un aliat de nădejde în această afecțiune.

Uleiul de arbore, antibacterian

Grație efectului antibacterian, uleiul de arbore de ceai poate ajuta la reducerea acneei. Diluează puțin ulei de arbore de ceai în apă și tamponează zona cu probleme, ajutându-te de o dischetă sau de un tampon de vată. Nu folosi acest remediu mai mult de două ori pe zi, fiindcă usucă pielea și o face mai vulnerabilă în fața radiațiilor UV.

Vezi şi: Soluţii naturiste care ajută în acnee. Ce remedii poţi încerca

Mierea de Manuka are efecte antioxidante

Originară din Pacificul de Sud, mierea de Manuka este produsă de albinele care se hrănesc din arbustul Manuka de pe insula de Nord a Noii Zeelande. Grație proprietăților antioxidante, mierea de Manuka poate fi un aliat de nădejde în tratarea acneei, regenerării celulelor pielii și în hidratarea pielii. Mierea de Manuka este clasificată în funcție de calitate pe numere, ca ,,+12’’ sau ,,+16”. Cu cât numărul este mai mare, cu atât efectul de antibiotic natural al mierii de Manuka este mai puternic. Aplică zilnic cu ajutorul unui tampon din vată puțină miere de Manuka pe leziunile cauzate de acnee.

Ceaiul de mentă are proprietăți antiinflamatoare

Potrivit unui studiu realizat de Academia Americană de Dermatologie, persoanele care au băut zilnic două căni de ceai de mentă au constatat că leziunile provocate de acnee s-au redus cu 25% după o lună, și cu 51% după trei luni. Menta are proprietăți antiinflamatoare fiind de un real ajutor împotriva acneei. Atenție, însă! Menta este contraindicată persoanelor care iau medicamente anticoagulante și celor care suferă de reflux gastroesofagian. De asemenea, femeile gravide și cele care alăptează trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a consuma remedii pe bază de mentă.

Oțetul de mere are acțiune antiseptică

Poți încerca un toner împotriva acneei preparat dintr-o lingură de oțet de mere și trei linguri de apă filtrată. Folosește acest toner seara, după demachiere pentru a reechilibra ph-ul natural al pielii și pentru a scăpa de acnee. Oțetul de mere are acțiune antiseptică și proprietăți antibacteriene, putând să elimine bacteriile care cauzează acnee.

Vezi şi: Oţetul din cidru de mere: în ce situaţii este util. Beneficii pentru sănătate

Cubul de gheață reduce inflamația

Un remediu vechi și eficient, învelirea unui cub de gheață într-un șervețel și aplicarea directă pe coș poate reduce inflamația. Pentru un efect mai puternic poți să prepari ceai de mușețel și să-l pui în forme pentru cuburi de gheață, pe care apoi să le lași la congelator. După ce s-au format cuburile din ceai de mușețel înghețat, aplică un astfel de cub învelit în șervețel pe coș. Ceaiul de mușețel are poprietăți antibacteriene și, totodată, poate reduce roșeața cauzată de acnee.

de Anca-Teodora Popa

Mai multe