Avantajele importante ale mierii de Manuka

1 2 jpg jpeg

Mierea de Manuka este un remediu folosit pentru tratarea rănilor şi un adjuvant în afecţiuni precum cele digestive. Acest tip de miere are şi alte beneficii însemnate pentru sănătate, pe care este bine să le cunoşti!

Originară din Noua Zeelandă, mierea arborelui Manuka a fost folosită, de-a lungul timpului, pentru proprietăţile sale antibacteriene şi vindecătoare. Acest tip de miere are mai mulţi compuşi benefici decât mierea obişnuită, iar pentru sistemul imunitar este consierată un elixir. O găseşti în magazinele naturiste şi o poţi folosi pentru uz intern şi uz extern.

Tratează tulburările digestive

Datorită efectelor antibiotice şi probiotice puternice, mierea de Manuka poate fi un bun tratament pentru aproape orice tulburare digestivă, inclusiv balonarea persistentă, gazele, durerile abdominale, aciditatea sau diareea. Dacă te confrunţi cu astfel de probleme, încearcă dimineaţa şi seara să înghiţi câte 2 linguriţe. Foloseşte-o pe post de îndulcitor sau consum-o ca atare.

Tratează arsurile

Nu doar că tratează rănile, dar mierea de Manuka îţi poate fi de folos şi dacă te confrunţi cu arsuri uşoare. Remediul este renumit pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antifungice. Foloseşte-o ca un pansament pentru rănile dureroase şi pentru arsurile solare.  

Ameliorează problemele dentare

Proprietăţile sale antimicrobiene ajută la tratarea problemelor gingivale şi parodontale. Dacă ai probleme cu dantura, clăteşte-ţi gura dimineaţa şi seara cu apă şi miere. Studiile arată că mierea de Manuka funcţionează la fel de bine ca apa de gură, ajutând inclusiv în cazul cariilor.

Îmbunătăţeşte aspectul tenului

Datorită proprietăţilor antiinflamatore şi antiseptice, mierea de Manuka oxigenează porii, regenerează celulele pielii, scade inflamaţia cauzată de acnee şi îmbunătăţeşte aspectul tenului. O poţi folosi ca şi demachiant sau pe post de cremă de noapte. Aplică direct pe faţă şi masează timp de câteva minute, apoi clăteşte.

Utilă în caz de insomnii

Dacă ai probleme cu odihna, mierea de Manuka te poate ajuta să dormi mai bine. Consumul ei ajută la eliberarea de melatonină, hormonul care reglează somnul. Adaugă 1 linguriţă de miere într-un pahar de lapte şi bea în fiecare seară, înainte de culcare. Pentru cele mai bune rezultate, fă acest lucru minimum 1 săptămână.

Susţine sistemul imunitar

Mierea creşte capacitatea organismului în lupta împotriva agenţilor patogeni. Este eficientă împotriva streptococului, care provoacă dureri în gât, iar în caz de răceală te ajută si ai energie şi să te refaci mai repede.

Ajută la detoxifiere

Dacă intenţionezi să ţii o cură de detoxifiere, mierea de Manuka îţi poate fi de folos. Remediul ajută la eliminarea rezidurilor nefolositoare din organism. O poţi adăuga în smoothie-uri cu fructe şi legume proaspete. Nu uita să consumi minimum 2 litri de apă pe zi! Hidratarea este foarte importantă în timpul unei diete.

Precauţii în caz de diabet

Majoritatea oamenilor pot consuma acest tip de miere. Totuşi, persoanele cu diabet zaharat trebuie să o evite, deoarece are un conţinut ridicat de zahăr. Este contraindicată şi pentru cei alergici la miere, precum şi pentru sugari.

Ceai tonic cu miere de Manuka

Poţi încerca să îţi faci în casă un ceai care susţine sistemul imunitar, ajută la detoxifiere şi te ţine departe de problemele digestive. Poate fi preparat astfel:

Ai nevoie de:

  • 2-3 felii de lămâie netratată
  • 1 linguriţă de ghimbir ras
  • 1-2 linguriţe miere de Manuka
  • 250 ml de apă

Pune pe foc lămâia, ghimbirul şi apa. După ce a fiert, lasă la răcit, apoi adaugă 1-2 linguriţe de miere de Manuka.