În urma unor cercetări medicale s-a descoperit că anumite alimente şi băuturi sunt benefice şi combat în mod eficient dezvoltarea cancerului. Acestea sunt alimente preferate de fiecare dintre noi, pe care le consumăm aproape zilnic.

Aceste alimente benefice nu hrănesc celulele canceroase, ci dimpotrivă, ele împiedică dezvoltarea tumorilor. Cu toate acestea, aceste alimente şi băuturi sunt, probabil, unele dintre alimentele preferate de toată lumea.

Acestea includ vinul roşu, roşiile, afinele, curry, ciocolata neagră şi ceaiul verde. Mai mult decât atât, experţii chiar cred că acestea sunt chiar mai puternice decât chimioterapia.

Ce calităţi au aceste alimente:

Procesul normal de creare a vaselor de sânge din organism este numit angiogeneză. Acest proces este îmbunătăţit în unele etape din viaţă, cum este, la nou-născuţi. Pe de altă parte, această funcţie nu se efectuează mai târziu în viaţă, ci numai în cazuri precum restabilirea ţesuturilor şi capilarelor din răni.

Rolul activator şi inhibitor de molecule este reglementarea acestui proces. În cele mai multe cazuri, inhibitorii sunt mai importanţi, dar apoi activatorii angiogenezei devin necesari în scopul de a stimula creşterea celulară vasculară pentru formarea de noi vase de sânge.

Pentru a fi mai specifici, ceea ce fac aceste 7 alimente este împiedicarea alimentelor să ajungă în sângele celulelor tumorilor, deoarece acestea au proprietăţi anti-angiogeneză. Ele au nevoie de vase de sânge suplimentare pentru a fi alimentate cu substanţe nutritive şi care se răspândesc în organism, prin sânge. Acest lucru înseamnă creşterea lor care este condiţionată de angiogeneza tumorală.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro