Suntem conştiente de faptul că stresul este un duşman major al sănătăţii noastre, dar mulţi dintre noi îl acceptă ca pe un lucru normal şi nu încearcă să-i reducă efectele nocive. Expunerea zilnică la stres contribuie la apariţia consecinţelor negative asupra sănătăţii. Iata o lista cu alimente care combat stresul.

Există diferite moduri de a reduce tensiunea şi cel mai important este alegerea unei alimentaţii sănătoase. Iată o listă de alimente care, consumându-le regulat , vor reduce stresul şi efectele sale dăunătoare.

Alimente care combat stresul - Ţelina

Această legumă are o gamă largă de efecte calmante. Studiile au arătat că persoanele care consumă patru rădăcini de ţelină pe zi şi-au scăzut tensiunea arterială, care este unul dintre principalele simptome ale stresului.

Alimente care combat stresul - Usturoiul

Usturoiul este folosit de mii de ani datorită proprietăţilor sale antibacteriene puternice, antivirus şi antidepresive. Astfel, consumul regulat de usturoi vă va ajuta să reduceţi inflamaţiile, menţine în echilibru nivelul de zahăr din sânge şi ajută la detoxifierea organismului. Toate aceste probleme apar datorită stresului.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro