Oamenii de ştiinţă vin cu o veste bună pentru persoanele care suferă de alergii în fiecare primăvară: iaurtul ajută la ameliorarea simptomelor specifice acestei probleme.

Rezultatele cercetărilor au arătat că probioticele din aceste tip de lactate sunt de fapt ingredientul care reduce strănutatul, mâncărimile de la nivelul nasului, lăcrimarea ochilor.

În cadrul studiului, specialiştii de la Şcoala de Medicină a Universităţii Vanderbilt din SUA au analizat 23 de cercetării la care au participat mai mult de 1.900 de persoane.

După ce au fost împărţiţi în două grupuri, o parte dintre participanţi au avut iaurtul inclus în alimentaţie, în timp ce ceilalţi nu. Astfel, oamenii de ştiinţă au observat că voluntarii care au consumat iaurt au simţit o ameliorare a simptomelor specifice alergiilor de primăvară.

,,Recenta noastră cercetare a arătat că probioticele, compuşi care se găsesc în iaurt, au potenţialul de a reduce din severitatea neplăcerilor care sunt cauzate de alergiile de primăvară. De asemenea, iaurtul aduce beneficii şi în cazul persoanelor care suferă de rinită alergică”, au afirmat cercetătorii care au participat la studiu.

Efectele benefice ale iaurtului au fost confirmate şi de alte cercetări privind afecţiunile inflamatorii, cum este sindromul colonului iritabil, dermatita.