Ajută-ţi copilul să-şi depăşească temerile!

1 2 jpg jpeg

Tot mai multe studii arată că, până la vârsta de 6 luni este indicat ca copilul să doarmă alături de mami şi tati. Această deprindere facilitează alaptarea, dar şi permite părinţilor să supravegheze mult mai uşor micuţul pe timpul nopţii.

După 6 luni, este bine ca părinţii să renunţe la obiceiulde a împărţi patul cu cel mic. Specialiştii spun că somnul alături de copil ar putea avea un impact negativ nu doar asupra micuţului, dar şi asupra mamei. Aceasta se poate confrunta cu stări de anxietate, iar piciul creşte închistat, nesigur şi temător.

Copilul în patul conjugal

Prezenţa copilului în dormitorul conjugal poate avea un impact negativ asupra intimitaţii dintre cei doi părinţi. Unele femei au tendinţa de a pune copilul pe primul loc, ignorând nevoile tatălui şi pe ale sale. De asemenea, sunt părinţi care se mint în patul conjugal. Astfel, chiar dacă au probleme în căsnicie, aceştia se ascund în spatele copilului. După apariţia copilului, viaţa sexuală a părinţilor devine un subiect tabu, care se consumă de cele mai multe ori în tăcere, cu lumina stinsă şi copilul lângă ei.

Încurajează-l să doarmă singur

Dormitul singur este o deprindere importantă pentru copil, iar procesul de mutare din patul părinţilor se face treptat. Amânarea obiceiului ca micuţul să doarmă singur este legată de existenţa unor frici. Copilul înţelege această separare ca o despărţire de mami şi tati, de aceea, face crize şi plânge ore în şir.

Totuşi, specialiştii spun că este o idee bună să laşi copilul să plângă la culcare, ca strategie de a-l învăţa să doarmă singur. Cu cât copilul va învăţa mai repede să adoarmă singur, cu atât el şi părinţii vor avea parte de perioade de somn mai lungi şi fără întreruperi.

Transformă frica în joc

Dacă nu reuşeşti să-l convingi, după nenumărate încercări eşuate, trebuie să dai dovadă de multă răbdare, să adopţi o atitudine calmă şi pozitivă. Psihologii spun că nu există o soluţie universală care să se aplice tuturor copiilor, deoarece acceptă schimbările în mod diferit.

Află AICI ce plante sunt toxice pentru copii!

Dacă cel mic nu este pregătit să facă pasul, ajută-l să-şi depăşească temerile: descoperă-i imaginaţia, construiţi super-eroi şi faceţi din întuneric - lumină. Asigură-i tot sprijinul şi atenţia ta ca să simtăcă-i eşti mereu alături!