Nu eşti bolnav şi eşti destul de sigur că nu eşti alergic la nimic. Atunci de ce ai mereu nasul înfundat? În timp ce răcelile, gripa şi alergiile la polen şi la animalele de companie sunt, de regulă, de vină pentru apariţia congestiei nazale, există o mulţime de alte motive pentru care s-ar putea să nu poţi să respiri pe nas.

Suferi de rinită non-alergică

Aproximativ o treime din persoanele care au o inflamaţie nazală au aşa-numita rinită non-alergică. Într-o formă comună, rinita vasomotorie tinde să apară atunci când corpul tău este iritat de ceva, precum fumul de ţigară, parfum sau aer uscat. Şi fluctuaţiile de temperatură pot declanşa astfel de probleme.

Eşti însărcinată

Treci printr-o mulţime de schimbări când eşti gravidă. În timp ce majoritatea femeilor au auzit că atunci când sunt însărcinate au gleznele umflate, ai fi surprinsă să afli că şi mucoasa nazală se poate umfla la fel de bine. Astfel, simţi că ai nasul înfundat, chiar dacă nu eşti bolnavă. Folosirea unui umidificator, consumul de multe lichide, utilizarea unui spray nazal şi a unei soluţii saline te pot ajuta să scapi de această problemă. Consultă medicul înainte de a folosi orice soluţie pentru desfundarea nasului.

Suferi de congestie de rebound

Un decongestionant nazal sub formă de spray poate face minuni atunci când eşti răcită sau eşti alergică. Dar, ai mare grijă! Dacă foloseşti acest produs mai mult de 3 zile, te-ai putea alege cu aşa-numita congestie de rebound. Asta înseamnă că eşti dependentă de decongestionantul nazal.

Citeşte mai multe pe această temă AICI