Un nou studiu efectuat de cercetătorii americani spune că persoanele care au tot timpul mâinile reci pot face exerciţii fizice pentru o perioadă mai mare de timp.

Mulţi oameni se simt inconfortabil atunci când încep să se încălzească şi să transpire în timpul unui antrenament.

„Senzaţia de rece va reduce oboseala, care se instalează pe măsură ce se desfăşoară programul de exerciţii şi va permite persoanei să se simtă confortabil când face mişcare“, a declarat autorul studiului, Stacy T. Sims, fiziolog şi nutriţionist la Universitatea Stanford, California (SUA).

Oamenii de ştiinţă recomandă ţinerea unor sticle cu apă rece în mâini în timpul exerciţiilor şi consumul apei pe parcursul şedinţei de mişcare. Antrenamentul va dura mai mult şi senzaţia de oboseală va fi amânată.

Studiul s-a întins pe durata a 12 săptămâni. La experiment au participat 24 de femei supraponderale, cu vârste cuprinse între 30 de ani şi 45 de ani.

Acestea au primit câte un dispozitiv care emană căldură sau aer rece, pe care le-au folosit în timpul exerciţiilor fizice.

Concluzia experimentului a fost că femeile care au ţinut în mâini dispozivele cu aer rece au rezistat mai mult timp la antrenament.