Ce s-ar face românii fără muştarul care oferă preparatelor acel gust deosebit? Uite care sunt secretele acestui aliment şi de ce e bine să verifici de două ori eticheta înainte să-l cumperi.

Din păcate, în ultimii ani muştarul aflat în comerţ conţine mai mult adaosuri decât reţeta clasică de muştar. Un studiu realizat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România şi InfoCons ne dezvăluie cât de multe E-uri poate conţine acest aliment.

În cadrul cercetării au fost analizate 29 de produse de tip muştar achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim în luna iulie 2014. Ca urmare a realizării acestui studiu a reieşit faptul că, în ceea ce priveşte E-urile, din cele 29 de produse analizate numărul aditivilor variază între 0 şi 8:

- 34.48% din produsele analizate au în conţinut 3 E-uri;
- 24.13 % din produsele analizate au în conţinut 2 E-uri;
- 13.79 % din produsele analizate au în conţinut 1 E ;
- 10.34 % din produsele analizate au în conţinut 4 E-uri;
- 6.89 % din produsele analizate au în conţinut 7 E-uri;
- 3.44% din produsele analizate au în conţinut 8 E-uri;
- 3.44% din produsele analizate au în conţinut 6 E-uri;
- 3.44% din produsele analizate au în conţinut 0 E-uri.